Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

"Sikongatva csúsztunk az erdőben" - Elkészült az első magyar freeride film

hütte | 2013.03.17. 21:37 Szólj hozzá!

IMG 3963

"A hegyeink nem nagyok, nem túl magasak, de a miénk és becsüljük meg őket! Úgy döntöttünk, hogy olyan helyekre kalauzoljuk el a nézőket, amit itthon csak kevesen  láttak. Magyarország legvagányabb snowboardosai segítségével bemutatjuk a Mátra eldugott és vadregényes erdőit, a Mátra igazi szépségét és a magyar hegyi feelinget" – írja közleményében a mátraszentistváni Sípark csapata. A hajtás után meg is nézhetitek az igencsak dögösre sikerült kisfilmet behavazott erdőstül, hatalmas esésestül és kabát alól előbukkanó fekete macskástul.

"Évtizedekkel ezelőtt még természetes volt, hogy itthon is vannak síelhető hegyek, itthon is lehet freerideolni. Akkor még nem volt ratrak, nem voltak hóágyúk, sem sílift. Az erdőkben, szűk irtásokban, vagy ritka fás részeken csúsztak az emberek és élvezték a telet, a táj és a környezet szépségét. Mára ezt sokan elfeledték, és azokat a helyeket keresik, ahol a mai kor igényeinek megfelelően hódolhatnak a téli sportoknak, azaz a síliftek segítségével küzdhetik le a szintkülönbséget, simára ratrakolt és hóágyúzott pályákon csúszhatnak, majd amikor elfáradnak beülnek a pálya szélén található melegedőbe, étterembe.

A rövidfilmünk mindazt bemutatja, amit a Mátráról nem is gondolnánk A filmet két héten keresztül forgattuk egy nagyon lelkes és kitartó csapattal. A természet a 2012/2013-as szezonban rengeteg havat ajándékozott nekünk, hiszen az erdők mélyén is 60-80 centiméter szűzhó segítette az első magyar freeride film forgatását" – írják a "Több, mint gondolnád - SaintPista" című film készítői. 

Februárban egyébként mi is ellátogattunk a Mátrába, és bár se lécet, se snowboardot nem csatoltunk, a behavazott táj és a csodás környezet így is rabul ejtett. Kalandjainkat a térdig érő hóban itt olvashatjátok.

film magyarország mátra snowboard mátraszentistván freeride

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr315140191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása