Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Fut, teker, tapos, csúszik – Hochkar Challenge, a hegyi triatlon

hütte | 2015.04.19. 18:11 Szólj hozzá!

"Elég furán néz ki a csomagtartóban a bringa és a futócipő mellett a síléc, főleg így április derekán, a húsz fokos tavaszban. Márpedig szükségünk lesz mindháromra, hiszen éppen az egyre népszerűbb hegyi triatlon versenyre, az osztrák Hochkar Challenge-re indulunk. Az esélytelenek nyugalmával viccelődünk útközben, hogy 'mi nyerni megyünk', hiszen ismerve az előző évek mezőnyét, egyszerűbb dolgunk lenne az utolsó helyre pályázni.

SAM 8507Szerencsére egyikünknél sem a kimagasló teljesítmény a cél, egyszerűen csak élvezni szeretnénk, hogy a szervezők egy ügyes ötlettel egybecsomagolták kedvenc sportjainkat és létrehozták ezt az igazán klassz hangulatú eseményt" – írja Pálinkás Norbert, a Síriporter. (Tudjátok, tőle kaptuk a klassz spanyol síelős cikket is.) Át is adjuk neki a szót:

ausztria bringa futás triatlon hochkar

Hochkar, ahol a boltban síbajnokokkal lehet összefutni, és ahol a kilencvenes években még Putyin is csúszott egyet

hütte | 2015.04.01. 11:51 Szólj hozzá!

Alig, hogy leírtam a hazai síszezont, már jött is a hidegfront és a havazás a hegyekben – mégsem kell túlságosan elpakolni a sícuccokat. Így aztán, hogy nem mondunk még teljesen búcsút a télnek, teljesen jókor esett be a Hütte levelesládájába egy olvasói levél. Zoltán jelenleg Ausztriában él, és kedvenc terepéről, Hochkarról írt nekünk egy hosszú ismertetőt. Át is adjuk neki a szót:

"Diákként a Mátrában volt szerencsém megismerkedni a síelés alapjaival, majd több év kihagyás után végül Ausztriában tudtam igazán a sítudásomat tökéletesíteni. Az akkori, és a mai lehetőségeket összehasonlítva szinte újból kellett mindent tanulnom. Amikor életvitelszerűen Ausztriába költöztem, igyekeztem átvenni az itteni szokásokat, így a síelés is a mindennapjaim részévé vált.

dsc_0036.jpg

A síelés itt ugyanis népsportnak számít, legyen szó céges összejövetelről, vagy a szabadidő eltöltéséről. Bárhol jártam eddig az országban, mindenhol a pályák és a hozzájuk kapcsolódó infrastruktúra nagyon magas színvonalával találkoztam. Nem meglepő módon a turizmus mellett évek óta több sikeres bajnokot nevelt ki az alpesi ország. A Hochkar is egy ilyen hely, ami már több hírességet is „kitermelt” az osztrák sítörténelemben: Thomas Sykora, Andreas Buder, vagy a ma is aktív Katrin Zettel.

beszámoló ausztria olvir hochkar

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

  • Hibás feed URL.

Friss topikok