Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

A jelképes hétvégi szezonnyitás után, ma valóban startolhat Visegrád

hütte | 2010.12.02. 10:13 Szólj hozzá!

Tegnap újabb tíz centi hullott a "visegrádi gleccserre", ha minden igaz, ma kinyitott a pálya! Indulás előtt persze csörögjetek oda, telefonszám és a részletek alant:

 

Sikeres szezonkezdeten vagyunk túl, még engem is meglepett a péntek délutáni kellemes napsütés után a szombat reggeli hóréteg vastagsága, amiben természetesen gyepsíelésre, műanyagpályás síelésre persze esély sem volt.

Annál inkább a freeride síelésre. Szokás szerint Szivák András (törzsgárda sí és gyepsízőnk) avatta fel a pályát, kurjongatva húzta az első íveket a 20 cm-es friss hóba. Nem sokáig maradt egyedül, mert sorra jöttek a gyorsan reagálók, így újabb és újabb íveket rajzoltak a még megmaradt szűz pályába. Minél többen jöttek, annál gyorsabb lett a pálya, kis versenyzőink (Bazsi és Miki) beüzemelték az ugratókat majd, Fetzer Robi elkezdett a 2/A pályán oktatni, így ott is beindult az élet. Hamarosan már 2 felvonónk üzemelt. Vasárnapra jól kifagyott a pálya, így már reggeltől jó körülmények fogadták a szép számmal hozzánk látogatókat. Mintegy 150-en élvezhették a hazai rendkívüli szezonkezdetet, működött a síkölcsönző az oktatás és jól fogyott az ajándék tea is.

Az arcokat figyelve, azt hiszem sikeres szezonnyitó hétvégét zártunk, mindenki mosolygott és néhányan komolyan meglepődtek a szezonnyitó 500 ft-os bérlet, valamint kölcsönző áron. Úgy érzem érdemes volt ezért gyorsan összekapni magunkat. Sajnos vasárnap éjszaka jelentős mennyiségű eső áztatta a pályát, így hétfőn már nem tudtunk kinyitni, de mint a kamerákon is látható (vasárnap 300-ról 3000-re nőtt a kamerát nézők száma!!), maradt még hó a pályán és az ki is fagyott az elmúlt éjszaka.

És akkor a hosszú bevezető után a csattanó, ma déltől hirtelen leesett 10 cm hó és minimális fagyott eső, így éjszaka megtapossuk a síszánnal a pályát, nyitás holnap reggel 9-kor.

Lesz esti sízés is, hacsak a beérkező front nem mossa el a pályát. Eddig szerencsénk volt, remélem most is havat fogunk még kapni. Az estére érkezők figyeljék a kamerákat, vagy hívjanak biztonságképpen a pálya mobil számán (20/9590213).

Hogy meddig leszünk nyitva? Talán hétvégéig kitart a hó és szombat éjszaka esély van hóágyúzásra is. Remélem a jövő hétre jósolt felmelegedés csak rossz tréfa és meg sem állunk márciusig. Azért biztos ami biztos mindenkit arra bíztatok használja ki ezt a rendkívüli lehetőséget.

Jó készülődést mindenkinek!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr452487847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása