Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

10 élmény, amit mindenképp ki kell próbálnod a magyarok kedvenc osztrák tartományában

hütte | 2015.12.02. 16:59 Szólj hozzá!

Stájerország a magyarok kedvenc osztrák tartománya: a statisztikák szerint a 2014/2015-ös téli szezonban 75 000 magyar utazó választotta ezt a régiót. Miért szeretik ennyien? Közel van, és a síelésen kívül más programokat is könnyű itt szervezni. Az Osztrák Idegenforgalmi Hivatal szakemberei összegyűjtöttek tíz olyan élményt, amit egyszer mindenkinek ki kell próbálni erre. Mivel a listát látva csak bólogatni tudtunk, örömmel adjuk közre:

1. Síelés a Schladming-Dachstein régióban: Gyönyörű táj, világbajnokságoknak helyszínt adó pályák, változatos programok és gazdag gasztronómiai kínálat várja a síelőket. Schladmingi élménybeszámolónkat itt olvashatod.

2. Városnézés Grazban: Stájerország fővárosa, Ausztria második legnépesebb városa a sokszínűségéről híres Graz. Óvárosa a világörökség része, ahol román, gótikus, reneszánsz, barokk és szecessziós stílusú épületekben gyönyörködhetünk. Kedvet kaptál? A tökéletes grazi hétvége receptjét itt találod.

3. Szédületes séta a Skywalk-on Dachsteinben: A Dachstein-gleccser legfőbb nevezetessége a 2700 méter magasságban lévő üveg padlójú kilátó és a sziklákra épített függőhíd, amelyről szédítő kilátás nyílik a környező hegyekre.

4. Advent Mariazellben: Közép-Európa egyik legjelentősebb Mária-kegyhelye a keleti Alpok lábánál fekvő település. A város jelképe a főtéren található gótikus-barokk bazilika, melynek alapjait Nagy Lajos magyar király tette le. Környékén kitűnő síterepek találhatók, a táj ideális a téli túrázáshoz, valamint a karácsonyi időszakban a város főtere ad helyszínt az egyik legszebb magas-stájerországi adventi vásárnak.

5. Síelés Kreischberg terepén: Az egyik legnépszerűbb magyar úti cél Kreischberg, ahol sítúra lehetőségek, extrém freestyle park és kiterjedt pályarendszer várja a sízőket, snowboardosokat.

6. Ebéd a Stuhleck W11 panorámaéttermében: A stuhlecki síterepen található W11 panorámaétteremben a látogató megkóstolhatja Yves Weisang díjnyertes szakács főztjét, miközben a páratlan magas-stájerországi tájat csodálhatja.

7. Sífutás Bad Mittendorfban: A kezdő és haladó sífutók Bad Mittendorfnál kapcsolódhatnak be az Ausseerland-Salzkammergut régió több mint 200 kilométer hosszú sífutó pályahálózatába. Változatos, panorámás terepeivel a tartomány a sífutók paradicsoma.

8. Látogatás a Kulm sáncnál: A 63 évvel ezelőtt épített síugrósánc lenyűgöző méreteivel ma a világ legmodernebb ilyen jellegű sportlétesítményei közé tartozik, 2016. január 15. és 17. között itt kerül megrendezésre a 2016-os sírepülő világbajnokság.

9. Csobbanás a Bad Radkersburg-i termálfürdőben: Stájerország legdélebbi csücskében található a Bad Radkersburg-i termálforrás. A termálvíz évezredeken át elzártan, két kilométeres mélységben rendkívüli ásványianyag-tartalomra tett szert, egyedülálló összetételével Ausztria egyik ásványokban leggazdagabb gyógyforrása. A fürdőzés után érdemes sétálni egyet Bad Radkesburg idilli, nyomokban Sopronra emlékeztető barokk kisvárosában.

10. Családi síelés Planneralmon: Stájerország legmagasabban fekvő sífalva. A 2000 méteres csúcsokkal körülölelt, 1600 méteren fekvő kis település nyugodt légkörével és gyerekbarát pályáival főként családosok számára ajánlott, de funparkjának köszönhetően a snowboardos körében is népszerű.

Fotók: Osztrák Idegenforgalmi Hivatal

 

ausztria snowboard wellness stájerország

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr958133524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása