Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Hütte anyó hírei: Dubaj havat exportál

Zubreczki Dávid | 2009.10.11. 15:00 Szólj hozzá!

- Ha Vancouverben a NOB tilalma ellenére is megrendezik a női síugrást és érmeket osztanak ki, azzal örökre megfoszthatja magát Kanada a további olimpiák és más rangos sportesemények rendezésének jogától.

- Dubajból hozattak 300 tonna havat Abu-Dzabiba a hétvégén megnyílt extrémsport-fesztiválra, ahol egy fedett sípályát építettek belőle.

- Az EU-ban a legjobb ár-érték arány a kelet-európai pályákon van (Szlovénia, Szlovákia, Bulgária, Románia). Ha egy komplett hétvégét nézünk belépővel, felszereléssel, szállással, ellátással, akkor legeslegjobb Brassó.

hírek románia kanada dubaj brassó abu dzabi

Obama Nobel-díja miatt fog havazni az USA-ban?

Zubreczki Dávid | 2009.10.11. 09:11 12 komment

Support for Obama by j-fi

A Kurucinfó és a 168 óra teammunkában sem tudna olyan frankó összeesküvés-elméletet kiötölni, mint ami az accuweather.com amerikai időjós portálon olvasható. Arra hívták fel ugyanis a figyelmet, hogy  ha egy amerikai elnök Nobel-díjat kap, akkor havas tél várható. Lássuk a megingathatatlan érveket:

 

  • 1906. Theodore Roosevelt. Hideg tél, februárban Washingtontól Bostonig hó.
  • 1919. Woodrow Wilson. Januárban hóviharok.
  • 2002. Jimmy Carter. Több napig tomboló hóvihar, csak Bostonra több mint hetven centi hó esett (27,6 hüvelyk)

 

Ha az idei is bejön, akkor szinte már látom, ahogy amerikai sílobbisták épülnek be a Svéd Királyi Tudományos Akadémiába, illetve most már mindent megtesznek Obama elmozdításáért, csak hogy ne kelljen négy évet várni a következő elnökig. [via: síelők, fotó: j-fi]

időjárás usa bizarr hogy mik vannak!

Még ebben a szezonban átadhatják Magyarország első négyüléses felvonóját

Zubreczki Dávid | 2009.10.09. 10:45 4 komment

Néhány év alatt szinte a semmiből fejlődött a hazai élbolyba az eplényi Síaréna, és még mindig fejlesztenek. Ha minden jól megy, még az idei szezonban üzembe állítják Magyarország első négyüléses felvonóját, mely 757 méterével a harmadik leghosszabb lesz a hazai mezőnyben. Az új függőszékes lift kapacitása 2400 fő/óra így az eddigi felvonókkal együtt a sícentrum óránként 4800 főt tud feljuttatni a síterep tetejére. Az új felvonó nyáron libegőként csökkent majd költséget. Ja és - tiszta luxus - mozgójárda is lesz hozzá.

magyarország felvonó eplény

Jövő héten már Magyarországon is havazni fog!

Zubreczki Dávid | 2009.10.09. 08:57 Szólj hozzá!

A Jóisten kívánságműsort tart és most hét nap alatt mindekinek a kedvébe jár.

"Csütörtökön megdőlt a budapesti melegrekord, és az országos melegrekord is veszélyben volt, azonban a mai volt az utolsó nyárias nap. Egy hét alatt 15-20 fokot eshet a hőmérséklet, a következő hét közepén a hegyekben már hózáporok lehetnek." - írja ma az Index.

Tehát idén októberben olyan vénasszonyok nyara volt, hogy lehetett napozni is, de a jövő héten havazni fog. Ha ehhez hozzá vesszük, hogy 2009 kitűnő évjárat a borászoknak is, akkor tényleg nem lehet okunk panaszra. Novemberben félméteres havon szánkózhatunk a Királydombon.

időjárás magyarország

Síléccel Grönlandon át

Zubreczki Dávid | 2009.10.09. 07:10 Szólj hozzá!

Arctic Kite Tour 2009 from Hjelmkamera.dk on Vimeo.

Van a sítúrázásnak egy kényelmes változata, amellyel az ember akár 70 km/órás sebességgel cikázhat sík terepen (már amennyiben kényelmesnek nevezhetjük azt, hogy valaki egy hónapon át küzdi magát előre 2300 kilométeren keresztül, jobbára a Északi-sarkkörön túl). Megfejtés a fenti videóban, a részletek pedig a Fóka blogban rejlenek.

túra sítúra grönland északi sarkvidék

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása