Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Hova menjünk síelni most?

Zubreczki Dávid | 2009.10.18. 10:07 Szólj hozzá!

Na nézzünk egy gyors, október közepi körképet, hogy hova mehetünk síelni akár már a következő hosszú hétvégén:

magyarország ausztria szlovákia hojelentes

Jeremy Jones, a világ legkiemelkedőbb "big mountain" snowboardosának legújabb filmprojektje

metalbros1 | 2009.10.16. 09:43 Szólj hozzá!

Jeremy Jones a világ legkiemelkedőbb, legmélyebb és leghívebb snowboard-szellemiséggel rendelkező - még élő - rájdere. Már évekkel ezelőtt megfogalmazódott benne a gondolat, miként tudnánk mi, havas sportokat szerető emberek tudatosan, környezetünkre a legkevesebb hatással, s ezzel kevésbé károsítva részt venni ezen sportok művelésében... Ennek a gondolatnak a mentén született meg a POW (Protect Our Winters) nevű szervezet, melynek JJ az alpítója, és ezen a vonalon megy tovább legújabb filmjének vonala. Itt egy kis ízelítő a "deeper" című opuszból, mely már igencsak másként közelíti meg a snowboard-sportot, liftek, kiépített pályák, hószánok, helikopterek nélkül a hegymászás szellemiségét beépítve ebbe... Fogyasszátok!

 

Deeper from Anavak on Vimeo.

Nyolcszemélyes lanovkák Jasnán - hírek

Zubreczki Dávid | 2009.10.15. 10:00 Szólj hozzá!

Ein Schiff wird kommen!

- A Honda kifejezetten azoknak fejlesztett ki kocsit, akik a kutyájukkal járnak síelni. Népautó lesz.

- A világ egyik legnagyobb síinfrastruktúra-fejlesztése zajlott nyáron a szlovákiai Jasnán: a 13 millió eurós felvonó építését májusban kezdték és télre kész is lesz. 2 kilométer hosszan, 320 méterszintkülönbséget hidal át. A régi négyüléseseket felváltó nyolcüléses lanovka 2300 embert szállít majd óránként.

- Kártyát adott ki Tirol, amely állítólag a világ legátfogóbb síbérlete: összesen 938 felvonó, 3600 kilométer pálya használható vele 77 terepen (köztük négy gleccseren). Ára 590 euró nem tiroliaknak (merthogy helyieknek persze olcsóbb). [Fotó: Klaus the BARRACUDA]

hírek ausztria szlovákia autó árak felvonó tirol jasna

Hogyan ne kite snowboardozzunk?

Zubreczki Dávid | 2009.10.15. 06:00 3 komment

A kite snowboard vagy sí remek szórakozás, például át lehet vele szelni egész Grönlandot. Csak ne nagyon próbáljunk kikezdeni az elemekkel, mert akkor úgy járhatunk, mint ez a pali Algériában, aki egyszer csak arra lett figyelmes, hogy 2-3 száz méter magasan lebeg a sziklás pálya felett egy darab botba kapaszkodva.

baleset snowboard kite algéria

Hol lesz kötelező a bukósisak Ausztriában? - hírek

Zubreczki Dávid | 2009.10.14. 20:45 Szólj hozzá!

síposzter

- A Park Snow egyesítette központjait, így a Donovaly, a Velká Raca és a Csorba-tó sípályáin ugyanaz a bérlet (skipass) lesz érvényes. Jasnán 29 eurót kérnek majd az egész napos síelésért, a Park Snowban 22 eurót. Akadnak ennél olcsóbb központok is, az alacsony-tátrai Kubínska Holán napi 17 euróért is lehet majd síelni.

- A dolgok jelenlegi állása szerint Tirol, Salzburg és Vorarlberg tartományok kivételével az összes osztrák pályán kötelező lesz a gyermekeknek a bukósisak viselése. Alsó-Ausztriában már a szezon első napjától, Karintiában december elsejétől, Stájerországban pedig valószínűleg januártól.

- Karácsonyra jobb híján vegyünk retro síposztereket. (via)

hírek ausztria szlovákia árak bukósisak

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása