Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Akár síeléssel vagy szánkózással is ünnepelhetjük március tizenötödikét. Tíz évente egyszer adódik ilyen

Zubreczki Dávid | 2010.03.13. 07:43 1 komment

Snowboardozni a Múzeum lépcsőjén? Síbottal zörgetni be Landerer és Heckenast nyomdájába? Hógolyózáporral megsorozni Táncsics őreit? Rumos teát nyomni a Pilvax hüttében? Mint a SíTV összeállításából kiderül, akár nemzeti ünnepünkön is síelhetünk majd a hazai pályákon.

"Akár síeléssel vagy szánkózással is ünnepelhetik március tizenötödikét azok, akik még nem unják a telet… Az elmúlt hét szokatlanul hideg időjárásának köszönhetően ugyanis az összes nagyobb magyar síterep nyitva lesz a hosszú hétvégén.

A kokárdás síelés egyébként nem ismeretlen 'műfaj' a magyar hegyekben, de az 10 évente általában csak egyszer fordul elő, hogy a nemzeti ünnepen friss hóban, és ilyen sok pályán lehessen síelni. Az elmúlt napokban a magasabb hegyekben általában 10-20 centiméteres hó esett, így több hetes kényszerszünet után azok a pályák is újra kinyitottak, ahol nincsenek hóágyúk, mint például a Bükkben Bánkút vagy a Pilisben Dobogókő.

Az ország legmagasabb pontján, Kékestetőn fél méteres a hótakaró, de még Budapesten, a Normafánál is lehet síelni vagy szánkózni a 10-14 centiméteres havon.

A három napos hétvégén a legtöbb magyar síterepen ünnepi programokkal és meghosszabbított nyitva tartással várják a síelőket. További részletek a www.sitv.hu oldalon!"

magyarország hójelentés

Téli sportok pantomim-előadásban, némi vérrel

Zubreczki Dávid | 2010.03.12. 17:43 Szólj hozzá!


Didier Ze Mime egymás után tölti fel honlapjára rövid pantomimvideóit, amelyek jellemzően meg vannak spékelve egy kis minimál animációval is. Az olimpia alatt természetesen csinált pár téli sportos videót is síugrástól a biatlonig, ez itt fenn speciel a gyorskorcsolya. Aki szereti a pantomimet és el tudja viselni a "dinggg" hangeffektet, az biztos élvezni fogja ezt is.

kanada olimpia korcsolya

Márciusi hó a "visegrádi gleccseren". Holnap újra kinyit Nagyvillám

Zubreczki Dávid | 2010.03.11. 16:03 Szólj hozzá!

A visegrádi Nagyvillámnak lassan több búcsúja lesz mint az LGT-nek, de ennek persze szívből örülünk! Ugyanis amikor már nagyon úgy tűnik, hogy a tavasz betette a lábát, mint a tolakodó hittérítő az ajtórésbe, akkor mindig hullik annyi hó, vagy hül annyit az idő, hogy még épp ne hagyják abba. Így történt ez most is: úgy döntöttek, holnap reggel 9-kor kinyitják az 1/a pályát, ahol jelentős felületen még megmaradt a régi hó is.

Várhatóan persze lesznek kopott foltok a használattól, mivel a leesett és a várható hóréteg nem túl vastag (5-6 cm), de füves alapunk miatt nem lehet gond a lécekkel, valamint azokat ki is lehet esetleg kerülni. Addig üzemelünk folyamatosan reggel 9-től este 9-ig, amíg alkalmas a síelésre a pálya. - írja Gutbrod Rezső a legutóbbi levelében.

Tekintettel a szezon végi helyzetre, az ünnepi hétvégén hétfői extra kedvezményes árakon lehet igénybe venni a pályákat (igény esetén a 2/a félútig is nyitva lesz). A baby pályán már nem fog működni a felvonó. Nyitva lesz a síiskola, kölcsönző és természetesen a büfé is.

magyarország hójelentés nagyvillám

Bánkúton ismét havazott, ma beindulnak a felvonók

Zubreczki Dávid | 2010.03.09. 07:55 Szólj hozzá!

Meglepő dolgokat művel velünk az időjárás. Miután több pálya is elbúcsúztatta a telet és ünnepélyesen szezont zárt, egyszer csak visszatért a tél. A hétvégi visegrádi ráadás után ma Bánkúton indítanak be két liftet. Mint a pálya honlapján írják:

Az éjszaka folyamán újabb 6 cm porhó hullott, így keddtől (III.9.) működik a "D" és a "G" felvonó. A hét közepére az előrejelzések további havazást jósolnak, így a hosszú hétvégére teljes üzem várható. Mindenkit szeretettel várunk!

magyarország snowboard hójelentés bánkút

Hogyan készítsük snowboardot laptopokból?

Zubreczki Dávid | 2010.03.08. 08:39 6 komment

 

Bár a téli sportok nem vonzzák annyira az ezermestereket, mint mondjuk az autózás vagy a horgászat, azért barkácsmegoldások szép számmal akadnak a havas lejtőkön is. A legfrissebb ez a két PowerBook-ból összeeszkábált snowboard, amelyiket ez eBayen is árultak 99 euróért, de úgy tűnik elkelt, mert már nincs fenn. Nagy előnye, hogy nem rögzítették a képernyőt a billentyűzethez, így ugrás közben látványosan kinyílik. Mi kell még? [via zdnet via gizmodo via ZweckEntfremder via Macenstein]

kütyü snowboard buhera

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása