Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Hat óra a sílift fogságában. Égő bankjegyeket dobált ki a turista, hogy észrevegyék, de hiába

Zubreczki Dávid | 2010.02.14. 17:22 34 komment

Hat órán át volt a sílift foglya egy síelő az ausztriai Kaltenbach-Hochzillertal sírégióban a helyi hatóságok közlése szerint. A fiatalembert kíhűlés miatt kórházba szállították.

A 22 éves német férfi 20 perccel a szombat esti zárás után szállt fel a lanovkára. A jármű csak karbantartás miatt üzemelt már ebben az időben, de nem sokkal később - még mielőtt a fiatalember kocsija megérkezett volna - leállt. A turista sikertelenül próbálta felhívni magára a figyelmet: például meggyújtotta a nála lévő bankjegyeket, amelyeket aztán kidobott a völgybe.

A fiatalember eltűnését jelentette a hatóságoknak egy útitársa, végül éjjel 11 órakor vette észre a sílift foglyát egy hókotró vezetője. (MTI/AP)

ausztria baleset felvonó kaltenbach hochzillertal

A jövő síszemüvegében azt látjuk, amit a Terminátor: beépített GPS, szemünk előtt pörgő adatok

Zubreczki Dávid | 2010.02.14. 11:34 19 komment

 

A külföldi kütyüblogok a Robotzsarut vagy a Terminátor 2.-t emlegetik a Zeal Optics új síszemüvege kapcsán (bevallom nekem a Pirx kalandjainak az a része jutott elsőre eszembe, amikor matekpuskát építenek a szemüvegbe az űrhajósiskolában). Már eddig is voltak futurisztikus síszemüvegek, de ez most minden eddigin túltesz. Beépített GPS-ének köszönhetően folyamatosan adatokat tud a viselője szeme elé vetíteni, mondjuk arról, hogy épp mekkora a sebessége, hány fokos fordulatot ír le a levegőben, hol, milyen magasan és milyen hidegben. (via:gearpatrol)

kütyü szemüveg

Visegrádon a hétvégén megnyílhatnak a felső pályák és az erdei szakasz is

Zubreczki Dávid | 2010.02.11. 11:06 Szólj hozzá!

Bár pesti szobám tetőablakán épp most is eső kopog, Gutbrod Rezső pár perce érkezett levele szerint Visegrádon pompás a helyzet: az éjszaka 5 centi hó hullott és ma este is hasonló eseményre számítanak.

Kedves sí és snowboardos barátaink!

A vastag hóréteg jól hűti magát a pályán, tegnap is csak alig kásásodott meg dél körül a felület. Az éjszaka 5 cm friss hó hullott a ratarkolt pályákra, jelenleg tapadós a friss hótól. Napközben még nem fog fagyni, kicsit kásásodhat a felület, de estére fagy várható, és reméljük esni is fog az éjszaka még egy kis hó. Amennyiben elegendő mennyiség lesz a hétvégéig meg fogjuk nyitni a felső pályákat is az erdei utas variációkkal együtt.

Addig is az alsó hóágyús pályákon teljes nagyüzem van, sorállás esetén félútig megnyitjuk a tányéros nagyfelvonót is, nyitva a döntött kanyaros snowtubing (hófánk) pályánk is. Este működik a snowboard park is a nagy ugratóval teljes kivilágítás mellett. A természetes havas szánkópálya és a sífutó pályák is működnek. Természetesen a kölcsönző, síiskola, büfé is nyitva van.

Várunk mindenkit szeretettel, emberek ébresztő itt a tél!

Üdv! G. Rezső

hójelentés visegrád

A síbüfé asztalán táncolt a popcsillag. Pompás beszámoló Szlovéniából

Zubreczki Dávid | 2010.02.10. 10:25 7 komment

http://sielok.hu/images/siterkepek/kope.jpg

A Zoltán Atya című, folytatásos egyházkrimiblog már műfajánál fogva is megérdemli a figyelmet, hát még ha titokzatos szerzője ilyen olvasmányos beszámolókkal lepi meg a Hüttét. Lássuk a szlovéniai Kope síterepről készült kis remekművet, melyben nem csak a pályaadatok, árak, tippek vannak, de kiderül belőle, milyen kultúrprogramokra számíthatunk, ha arra járunk:

buli szlovénia kope

24 órás jam Eplényben

metalbros1 | 2010.02.08. 14:37 Szólj hozzá!

 Történelmi esemény zajlott le a kiváló eplényi Ski Arena téli funparkjában január derekán. Gyakorlatilag a Guinness rekordok könyvébe illő, 24 órás jam, a magyar freestyle (snowboard és sí egyaránt) élet tanúbizonysága arra nézve, mennyi téli sportot kedvelő arcnak szükséges a funparkok léte, és testük dobálása korlátok és ugratók között!

Beszéljen az erről készült videó és néhány szám... Majd' 60 rider, több mint 1600 ugrás, egy ugrató, 1440 perc...

 

Kronika VM Epleny 24 JumpJam from kronikavideomag on Vimeo.

videó magyarország snowboard freestyle eplény metalbros

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása