Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Semmering: kipróbáltuk

pnc | 2008.12.02. 00:13 7 komment

Az októberi csúszás már rég volt, így kapva kaptunk az alkalmon, hogy a semmeringi pálya megnyitott. A kora hajnali ébredés és egy laza két és fél órás út után enyhén szemerkélő esőben a szinte üres alsó parkolóban, majd gyors szedelőzködés után a pénztáraknál találtuk magunkat.

Jegyárak:
felnőtt: 33,5 euro, gyerek: 17,0 euro
További részletek itt.

Eddigre a eső is elállt. A két semmeringi hegy közül mi a Stuhlecket preferáljuk, a nagyobb magasság és a több pálya miatt, bár az éjszakai síelés a Hirschenkogel mellett szól.

 

A csúcson a liftből kiszállva először a hátsó völgybe menő húzós lift hiánya tűnt fel, majd az új 6 üléses alsó állomása, az egykori tubing pálya helyén. panic: sem lift

 

Rutinosan a bal oldali pályák felé vettük az irányt. (3) A hójelentés 20-60cm havat említett, de inkább a kevesebb. Rengeteg volt a földfolt, illetve a hó gazdagon tartalmazott apróbb ágakat, tobozokat.

A fun parkból egyenlőre még nem látszott semmi, érhető hogy nem ez volt az elsődleges a szezonyitóra, hanem hogy némi havat lapátoljanak a pályára. De azért jól esett volna, ha gondolnak ránk is. Ekkor még nem ment az új lift se, plusz le volt zárva a bal szélső pálya (3a), de ez túlzottan nem akadályozta az embereket, így minket sem, természetesen.

Fél egy körül beinditották az új liftet is, amire rászabadult a tömeg. Irány felfelé. Ez volt a nap leghosszabb sorbanállása, 5-8perc, szóval a hatalmas tömegre tényleg nem lehetett panaszunk. A kezdeti lelkesedés hamar elfogyott, a liftből kilépve még csak-csak, de pár kanyar után 10 méteres látótávolság, és csípős jeges szél fogadott minket, ami kitartott egészen a pálya aljáig. Ahonnan csak egy irányba lehetett menni, felfelé. 6-os ülős, plexi nélkül...

Vissza a középső pályára ahol közben már-már kisütött a nap.

 

Összegzés: Egy-két napra bármikor bevállalható. Bár jelenleg azért kellene még jó fél méter hó a pályára, hogy legyen benne tartalék, mert így egy fél nap alatt lesíelik. Összességében teljesen pozitív nap volt, pláne hogy az elmúlt pár évhez képest ez volt a legkorábbi szezonnyitás Semmeringen.

+1: Ha csak 1 napot szánunk rá a hétvégéből, akkor érdemesebb vasárnap menni, mert valahogy mindig kevesebben vannak mint szombaton és a pálya is jobb állapotban szokott lenni. (az osztrákok hajlamosok kihagyni/ellazázni a péntek éjszakai ratrakozást)

 

ausztria pályateszt semmering stuhleck

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr26797703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Preis · http://www.glasso.hu 2008.12.02. 07:49:19

Voltam Én is most vasárnap. Akár a bejegyzést is írhattam volna. :) A tetején tényleg nagyon cudar idő volt! De összességében jól éreztük magunkat!

Tapmancs 2008.12.02. 08:06:18

Úgy van kinn a címlapon hogy Bécs mellett... hát Semmering azért nem pont Bécs mellett van.

.com 2008.12.02. 09:03:30

jo regen jarhattal arrafele, a hatso hatos negy eve epult
Semmering es Stuhleck kozott van egy kis falu, Steinhausl. Erdemes ott szallast nezni ha hetvegi akciot terveztek, fele az arak es eszmeletlen adagok a vacsora

.com 2008.12.02. 09:05:32

bocs, Te a 11-es liftjere gondoltal, az uj. Reklamacio visszavonva :o)

AgentO 2008.12.02. 09:53:08

Az utóbbi évek legkorábbi szezonnyitását annyival pontosítanám, hogy tavaly november 24-én a jelenleginél sokkal jobb hóviszonyok (tényleges 60-80cm hó) között síeltem a Stuhlecken

csikósnindzsa 2008.12.02. 10:08:26

Tapmancs: Hát azért szerintem az a 40 km innen, a távoli Balkánról (Bp.) nézve eléggé kimeríti a MELLETTiséget.

Karcolt lendület 2008.12.02. 12:40:17

Az a 40 km Bécstől van úgy 100 is.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása