Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Miújság Magyarország? Sípályajelentés hóvirágillatú hazánkból

Zubreczki Dávid | 2009.02.28. 14:39 Szólj hozzá!

"Minden ellenkező híresztelés, eső, enyheség, elemi csapás ellenére még mindig lehet csúszni a visegrádi gleccseren!" - szögezi le mindjárt az elején Rezső Nagyvillámról. Ám máshol sem rosszabb a helyzet, sőt! Miközben Pesten a BKV jegyellenőreinél lassan beáll zokni-szandál szezon, a Kékesen még mindig új pályát nyitnak, Dobogókőn 90, Nagy-Hideg hegyen akár 95 centis havon síelhetünk! Részletek alább:

Kékestető (20-50 cm 5 pálya)

Ahány hétvége Kékestetőn, annyi meglepetés! A múlt hétvégi fekete premier után, ezen a hétvégén, szombaton a Kis-Északi, piros pályát nyitjuk meg, amely ugyancsak egy elég izgalmas pálya. Emellett a Déli felvonói is természetesen teljes kapacitással nyitva lesznek, pénteken és szombaton esti villanyfényes síeléssel várjuk kedves vendégeinket!

Mátraszentistván (55-75 cm 8 pálya)

SZOMBATON ESTI SÍ EXTRA LESZ, A NAGY PÁLYÁKKAL, 4 LIFTTEL, 21 ÓRÁIG!! Nyitva az 1-es fekete/piros pálya is - mely 50m széles és 560m hosszú. A SÍPARK A SZEZONVÉGÉIG: 9:30-TÓL 16.30-IG TART NYITVA! A lifteknél 10-20 PERC VÁRAKOZÁSI IDŐVEL kell számolni a hétvégén! AZ ÚJ TÖBBSZÖR HASZNÁLHATÓ CHIPKÁRTYÁS SÍBÉRLETRE 1000 FT KAUCIÓT KELL FIZETNI, MELY A SZEZON FOLYAMÁN BÁRMIKOR VISSZAIGÉNYELHETŐ, DE ÁT IS VIHETŐ A KÖVETKEZŐ ÉVRE!!! Változatos sízési lehetőségek a Síparkban: a legtöbb kék-piros-fekete pálya nyitva van több mint 3,0 km csúszási lehetőséggel! A SNOWTUBING PÁLYA NYITVA VAN! ! Minden idők legnagyobb hazai Big Air-je (ugratója) készült el a szombati ugrófesztiválra és akrobatikus showra! A JÖVŐ HÉTEN SZERDA-CSÜTÖRTÖK-PÉNTEK ENYHÉNEK ÍGÉRKEZIK, EZT KÖVETŐEN LEHŰLÉS VÁRHATÓ. BŐSÉGES HÓTARTALÉKUNK VAN!

Eplény (10-80 cm 3 pálya)

Sajnos jelenleg csepeg az eső, egész nap borongós idő várható. Miközben a Mátrában még tombol a tél, a Bakonyban tavaszias időben lehet síelni. Nyitva van az 1-es, a 2-es és a 4-es pálya, működik az összes lift! Több, mint 750 órás folyamatos nyitva tartás van mögöttünk ebben a szezonban is. Az enyhe idő hatására a hó kásás. Sajnos az elkövetkező napokban is hasonlóan meleg idő várható, így nem tudjuk pontosan, hogy mely pályaszakaszunk meddig bírja a felmelegedést, de igyekszünk mindig friss információkat közzé tenni és mindent megteszünk, hogy minél tovább tartson az idei szezon a Nordica Skiarenában.

Dobogókő (60-90 cm 2 pálya)

Hóvastagság 60 - 90 cm - péntek délelőttig havazott (15 cm friss hó esett) SÍPÁLYÁK NYITVA MINDEN NAP a tányéros felvonóval 9 -16 óra között Szombaton + 1 óra ráadás (zárás 17 órakor)! Péntek éjszaka a fagypont alatti hőmérsékletnek köszönhetően végül is tudtunk még ratrakolni! Hétvégére kiváló pálya, használjátok ki a lehetőséget!

Bánkút (25 cm)

Nagyvillám (2 pálya)

Mint a webkamera képen is látható, az 1/A pálya rendbe lett rakva, csak a felszíne kásás, jól használható, a 2/A pálya nagy része is jó állapotban van (a 2. kamera képen csak kis része látszik). Az 1/A és 2/A pálya közötti átcsúszás is működik, a felvonó nyomvonalak tökéletes állapotban vannak és a pályák szélén még rendelkezünk elég hótartalékkal, ezen a hétvégén még jó körülmények között lehet síelni nálunk. A szerpentin út jól járható, a szánkópályán is van összefüggő természetes hóréteg. Sajnos a tubing pálya nyomvonala már nem használható.

Ma szombaton világítással este 11-ig vagyunk szokás szerint nyitva és az esti sízésre érkezőknek kis meglepetés zenével, virsli és forralt bor ajándékkal is szeretnénk kedveskedni. Este mindig jobb állapotban van a pálya, még lehet egy jót csúszni 11-ig olyan nem hivatalos esti záróbuli jelleggel.

Mindenkit bíztatok arra, hogy használja ki ezt a hétvégét, mert Visegrádon talán ez lesz az utolsó ebben a síszezonban, sajnos nagyon közeledik a tavasz.

Részletek, kontaktok a pályák honlapján (ott a baloldali dobozban)

magyarország hójelentés

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr77971563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása