Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

A világ leggyorsabb síliftjétől a pályaszéli szaunán át a magashegyi metálfesztiválig: újdonságok az osztrák síterepeken

hütte | 2015.11.09. 13:07 Szólj hozzá!

Új felvonók, szaunák közvetlenül a sípályán, magashegyi metálfesztivál – a 2015/16-os szezonban rengeteg újdonság várja az osztrák pályákra készülőket. A teljesség igénye nélkül összeszedtük, mi várható a szomszédban a nagyobb, ismertebb pályarendszereken.

STÁJERORSZÁG

Schladming-Dachstein

A régióban már most a 2017-es Speciális Olimpiára készülnek, az idei szezonban ennek a nagyszabású versenynek lesznek előfutamai 2016. január 10-15. között. Emellett idén azoknak kedveznek, akik a síelést jókora kajálással-piálással szeretik levezetni. Olyan új ínyenc ajánlatokat kínálnak, mint a grillezés sztárszakáccsal a hegyen, vagy éppen borozás a hóban.

specialolympics.jpeg

Fotó: Schladming-dachstein.at

Szezonnyitó: A tervek szerint Hauser Kaiblingban már november 27-én megnyitják a pályák egy részét, ha az időjárás is úgy akarja. A Planait pedig december 4-én egy hatalmas bulival nyitják meg az ország legnagyobb hüttéje, a Tenne tövében. Európában csak itt lép fel Jack Black zenekara, a Tenacious D, utána pedig Fritz Kalkbrennerre lehet majd csapatni.

Turracher Höhe

A Karintia és Stájerország határán található Turracher Höhe terepén új felvonó és négy új pálya nyílik a 2015/16-os szezonban. Az új hatszemélyes ülőfelvonó Schafalmbahn névre hallgat, ülésfűtéssel és az időjárás viszontagságai ellen védő buborékkal szerelik fel. Ezzel párhuzamosan négy kilométerrel nő a síelhető pályák hossza: egy kék, két piros és egy fekete pályát létesítenek.

turracher_felv.jpgFotó: Turracherhoehe.at

Szezonnyitó: 2015. december 5.

KARINTIA

Nassfeld

Nassfelden szintén új felvonót telepítettek az idei szezonra: a hatfős Rudnigsattel ülőlift a 21 és 21A jelölésű húzóliftet váltja ki. A felvonó mellett a szezon nagy újdonsága a 2016. március 28 és április 3. között megrendezésre kerülő Full Metal Mountain Festival – ha igazat mondtak a szervezők, ez lesz az első magashegyi rockfesztivál ever. Lesz színpad a völgyben, de felvonóval elérhető színpadok is lesznek a hegyen.
fullmetal.jpg
Fotó: Facebook

Szezonnyitó: 2015. december 4.

Gerlitzen

És egy újabb felvonó: itt hatszemélyes kabinos lift épült a hegy keleti oldalán. A keresztségben a Wörthersee nevet kapta, mert állítólag nagyon szép a kilátás a tóra belőle.

Szezonnyitó: 2015. december 5

Bad Kleinkirchheim

Itt kivételesen nem új felvonó épült, hanem hegyi szaunákat telepítettek közvetlenül a pálya mellé. A "Thermal Cube" névre keresztelt mini wellness-központból kettőt is találunk a síterepen: az egyiket St. Oswaldban, a másikat Priedröfben. Előbbi helyszínen egy síruhában használható, illatos infrakabin van, ahol melegedés közben a Römerbad termálfüdő szaunamesterével online értekezhetünk a szaunázás rejtelmeiről, vagy masszázsidőpontot is foglalhatunk síelés utánra. Aki nem bírja ki masszázs nélkül addig, a priedröfi termálkockában található két masszírozó szék egyikével enyhíthet hátfájásán.

infra.jpg

Fotó: Badkleinkirchheim.at

Szezonnyitó: 2015. december

SALZBURGERLAND

Skicircus Saalbach-Hinterglemm

Tovább bővül az amúgy is óriási Saalbach-Hinterglemm sírégió: az új, TirolS névre keresztelt tízfős kabinos felvonóval ugyanis összekötik a tiroli Fieberbrunn tereppel.

fieberbrunn.jpg

Fotó: Facebook

Szezonnyitó: A szezon a december 3-6. között megrendezett Formula Snow fesztivállal indul, bővebben erről itt.

Gastein

Ezen a terepen idén a kütyük és az extrém dolgok kedvelőinek kedveznek: a freeridereknek új térkép készült, napi 19 euróért okos síszemüveget bérelhetünk, illetve kialakítottak egy "Funslope Gastein“ nevű részt a Bad Hofgastein fölött található Schlossalm területén. Ez egy olyan különleges, trükkös pálya, amit nem csak a profik tudnak használni, hanem a szélesebb közönség is kipróbálhatja az élményelemeket.

gastein_24-02-2014_action_fs_unknown_rider_roland_haschka_qparks_01.jpeg

Szezonnyitó: Sportgasteinben már november 27-től nyitva lesznek a pályák, az egész régió viszont csak december 4-től üzemel teljes gőzzel.

Zell am See/Kaprun/Kitzsteinhorn

A gleccseren új, szupergyors felvonó épült, ez a Gletscherjet 3+4. 

Szezonnyitó: A téli szezon november 27-én indul a régióban.

TIROL

Ski-Welt Wilder Kaiser/Brixental

Idén debütál a sítereő tavasszal már nálunk is beharangozott felvonója. A tízüléses kabinos az ellmaui Hartkasier siklót váltja le – éppen itt volt az ideje. Az óránként 3200 főt hegyre juttatni képes felvonó a világ egyik legmodernebbje lesz. Minden kabin akadálymentesített lesz, wifivel és fűtött ülésekkel látják el.

11039205_939882949355447_9073810624631089786_n.jpg

Fotó: Facebook

De nem ez az egyetlen nagyberuházás a terepen: Brixen im Thale új, Jochbahn nevű ülőfelvonója a világ leggyorsabb nyolcülésese lesz lesz. A hopfgarteni részen a vögyállomáson végeztek munkálatokat: új parkoló és elektromos-autó töltőállomás is létesült.

Szezonnyitó: 2015. december 5.

Zillertal

Zillertalban rengeteg fejlesztés történt, több helyen is vadiúj liftekkel utazhatunk ebben a szezonban. Mayrhofenben 24 ülőhelyes nagykabinos liftet építettek, a 3S-Penkenbahn mind a 33 gondoláját elláttak ingyenesen használható wifivel. A Spieljochon új nyolcfős kabinos épült, melyhez egy új, három kilométeres sípálya is tartozik. Az új felvonó állomásától síbuszokkal könnyen elérhető lett Hochfügen, nyolc perc alatt válthatunk a két terep között. Hochzillertalban egy új húzólift épült a Kristallhütténél, és ehhez is tartozik két kilométer új pálya. És a Zillertal Arena területén is lett egy új húzólift a Königsleitenspitze közelében.

panoramabahn-geols-titel.jpg

Fotó: Spieljochbahn.at

Szezonnyitó: 2015. november 28.

Kitzbühel

Szintén új lift és új pályák itt is: egy Brunn névre keresztelt, ultramodern, nyolcfős, fűthető ülésekkel felszerelt ülőlifttel gazdagodott az infrastruktúra, kék, piros és fekete pálya is tartozik hozzá, hogy minden tudásszintű síelőnek megfelelő legyen.

Szezonnyitó: Két lifttel és egy üzemelő pályával ugyan, de elvileg október 24. óta nyitva vannak.

Hintertux gleccser

Új hatfős ülőliftet építettek ülésfűtéssel és védőbuborékkal. Az új felvonó felső állomása 3135 méteren van, így olyan egész évben hóbiztos pályákra juthatunk fel vele, mint a Kaserer és az Olperer. Óránként 2800 főt képes kiszolgálni.6ersessel_c5_v2.jpg

Fotó: Hintertuxergletscher.at

Szezonnyitó: Nyitva!

hírek ausztria snowboard felvonó

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr68047832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása