Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Minden fontos magyar sípálya nyitva – csak téli felszereléssel jutnak fel az autók

Zubreczki Dávid | 2010.01.31. 08:54 Szólj hozzá!

Vasárnap reggelig a legtöbb hó a Pilisben és a Mátrában esett, így a már eddig is működő visegrádi sípálya, a mátraszentistváni Sípark és a kékestetői déli pálya is kapott utánpótlást bőven, de végre kinyithatnak azok a sípályák is, ahol nincsenek hóágyúk. Már Bánkúton, a Dobogókőn és Nagy Hideg-hegyen is lehet síelni. - áll a www.sitv.hu közleményében.

Visegrádon majdnem 30 centi hó esett, a lenti pályák nagyon jó állapotban vannak, jár az összes lift. Elvileg nyitva van a nagy 1-es pálya, bár ratrakolatlan álllapotban, és le lehet csúszni a hosszú erdei pályán is. Ez az első olyan nap idén, hogy minden működik - 7 felvonó, az összes pálya, kölcsönzők, szánkópálya, snowtubing.

Dobogókő ebben a szezonban először KINYIT! Szombaton elkezdték a ratrakolást, így vasárnap reggel 10-kor friss havon indul a felvonó. A ratrak szombat este elromlott, a vasárnapi nyitásig megpróbálják kijavítani. Szombaton nagyon sokan elakadtak a Dobogókőre vezető úton, téli gumival és óvatosan induljon el mindenki a Pilisbe!

Mátraszentistvánon 'leszakadt' az ég, az utak nehezen, csak téli gumival járhatóak. A 40 centi friss porhó miatt természetesen buckásodnak délutánra a pályák, de legyen ez a legnagyobb bajunk egy magyar sípályánál :) A legfrissebb terv szerint vasárnap 13:00 és 13:40 között ratrakolási szünetet tartanak. Egyelőre 2,7 kilométer pálya van nyitva.

A szomszédos Kékestetőn már csak néhány centiméter hiányzik az északi pálya megnyitásához, de ezt egyelőre a hétvégén még nem lehet használni. Megy viszont a tányéros és a csákányos a déli lejtőn.

Eplény idén már sokszor volt szerencsésebb helyzetben, mint a Budapesttől keletre lévő hegyek, ezúttal viszont ide kevesebb friss hó (kb. 10 cm) jutott. Ennek ellenére az összes lejtő nyitva, és megy az összes felvonó, több mint 4 km a síelhető pályák hossza.

Bánkút a néhány hetes kényszerszünet után ismét kinyithat. Már szombat estig több mint 20 centi hó gyűlt össze, és vasárnap itt még legalább ugyanennyinek le kell esnie!

Szilvásváradon 20 centi hó esett az eddigi hóágyús rétegre. Nagyon régen volt errefelé ennyi hó. Jár a felvonó, vasárnap oktatás is lesz.

Nagy Hideg-hegyen meghaladja a félmétert a hóvastagság. Vasárnap a 2-es és a 3-as pálya is nyitva lesz, a síbuszok reggeltől közlekednek.

A síterepek mindegyikét csak téli gumival felszerelt autóval lehet megközelíteni.

magyarország snowboard hójelentés

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr21716302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása