Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Idén is gyenge évet zár a Magas-Tátra

Zubreczki Dávid | 2010.04.07. 11:02 Szólj hozzá!

Bár elvileg néhány helyen még lehet síelni Szlovákiában, gyakorlatilag befejeződött a síszezon. Visszatekintve nem sikerült jobban, mint a tavalyi. Egészen különös módon Szlovákiában sok hó volt, csak épp a Magas-Tátrában volt kevés.

"A tavalyi szezon a gazdasági válságról szólt, az idei pedig a kevés hóról" - nyilatkozta Peter Chudý, az Idegenforgalmi Szövetség igazgatója a Bumm.sk, felvidéki magyar hírportálnak. "Idén csaknem egy hónappal később kezdődött a síszezon, mint általában. Ezen kívül az egész téli időszakra jellemző volt a természetes hó hiánya, ami a síelési lehetőségeket csak azokra a síközpontokra korlátozta, amelyekben voltak hóágyúk."

A Magas-Tátrában idén kis mértékben csökkent az elszállásolt vendégek száma, azonban az egy napra érkező látogatók száma ennél jelentősebb mértékben esett vissza. A pontos számok a síszezon végleges befejeződése után lesznek ismertek. A Csorba-tónál található lesiklópályán ugyanis legalább április közepéig lehet síelni, ezt követően pedig a hétvégeken, ha van érdeklődés. Tátralomnicon az elmúlt években május elején ért véget a síszezon, idén itt is az érdeklődéstől és az időjárási feltételektől függ a sípálya nyitva tartása - írja a Bumm.sk.

Chudý szerint az idei év is megmutatta: a közeljövőben valamit tenni kell, hogy a Magas-Tátra vonzóbb legyen. Hozzátette, bízik abban is, hogy a következő szezonban már több hó lesz. "Paradox helyzet volt, hogy egész Szlovákiában volt elég hó, csak a Magas-Tátrában volt nagyon kevés" - jegyezte meg.

szlovákia hójelentés tátra magas tátra

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr851901136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása