Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Remek hóviszonyok az osztrák hegyekben

Zubreczki Dávid | 2010.04.13. 09:26 1 komment

Ismételten havazott az osztrák hegyekben, így igazi télies idő és ennek megfelelően remek hóviszonyok várják a síelőket. - írj a Síelők.hu. Az előrejelzések szerint egyelőre marad az áprilisi tél. Vasárnap virradóra átlagosan 10-20 cm friss hó hullott a tiroli és salzburgi síterepeken, de keletebbre, így a határhoz közeli terepeken is havazott.

A hidegnek köszönhetően alacsony a hóhatár, helyenként 500 méterig is lehavazott, így vasárnap reggelre sok alpesi völgy, ha átmenetileg is, de fehér ruhát öltött. A télies időjárást nem csak a friss hó, hanem a mínuszok egyaránt erősítik, a gleccsereken -10 fok alatti napközbeni hőmérsékletek uralkodnak, 2000 méter magasságban jellemzően -6 fokot mutatnak a hőmérők higanyszálai. Az előrejelzések szerint a hét közepéig megmarad az időjárás télies jellege, nagyobb havazással szerdán számolhatunk, addig inkább kisebb-nagyobb hózáporok várhatóak.

Bár jelenleg egyik fontosabb hágón sem kell hóláncot szerelnünk, viszont a reggeli órákban a magasabb hegyvidéki utak síkosak, havasak lehetnek, így óvatosan vezessünk. - figyelmeztet a Síelők.hu közleménye.

ausztria hójelentés

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr681916857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2010.04.13. 09:41:33

Én már biztos nem megyek, mert várom a strandidőt! :)

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása