Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

671 centi hó Svájcban, félárú jegyek Szlovákiában - hójelentés hétvégére

Zubreczki Dávid | 2009.02.06. 10:50 6 komment

Balla Béla: Pirkad

A SkiEurope összeállítása szerint mindenhol remek a hó, a jelentésben még Hollandia is meg van említve, amelyet pedig csak nagyon ritkán illesztenek egy mondatba a víz szilárd halmazállapotával. Kicsemegéztük belőle az európai helyeket, majd a vidám összeállítás végére odabigyesztettük a hazai adatokat. Bár lassan inkább a balatoni lángossütők nyitva tartási idejét figyelhetjük, ha így folytatódik.

Európa szerte 2-3 méteres hó van egy csomó helyen és a nagy gazdasági világválság ellenére egy rakás üzemeltető az üzlet fellendüléséről számol be. A legtöbben azt mondják, ha már nem is hull több hó, akkor is kitart az idény áprilisig, májusig.

Európában épp Ausztria kapta a legtöbbet az elmúlt héten, úgy hogy örülhetünk. Több mint húsz helyről számoltak be két méteresnél nagyobb hóról, a legjobbak a "német nyelvű alpokban" a skiEurope szerint: Arlberg, Axamer Lizum, Hochzillertal, Ischgl, Kitzbühel, Silvretta Nova, SkiWelt Wilder Kaiser, Sillian és a Zillertal Arena. Nassfeldben 95 centi hullott a héten, 110 kilométert lehet használni (bár figyelmeztetnek arra, hogy a lavinaveszély miatt mindenki maradjon a kijelölt pályákon).

Remek a helyzet Németországban és Svájcban is, ahol Zermattban talán az egész világ legvastagabb (671cm) hótakaróján lehet siklani. De Franciaország és Olaszország sem panaszkodhat. (Na meg Anglia és Spanyolország sem.)

Ami a keleti blokkot illeti, Bulgáriában folytatódik a havazás és az átlagos szezon, Szlovákiában 110 hely működik, Csehországban 70, a szlovák Paradicsomban és a Kis-Fátrában 5 centi hó esett a héten. Egyes helyeken 50 százalékos kedvezménnyel csalogatják a pályára a síelőket.

Ami a magyar helyzetet illeti. A múlt hétvégi remények ellenére Bánkút és Nagyhideg-hegy bezárt, Dobogő ki sem nyitott. A többi hely is félgőzzel működik,

Mátraszentistván:

VAN HÓ - NYITVA VAGYUNK!
PÉNTEKEN is csak a Sípark felső része üzemel, a 4-es és 3-as pályákat kíméljük, ezért, átmenetileg lezártuk a korábbi esőzések miatt! Pénteken tehát három lift működik, a felső csákányos, a kis korongos és a felső baby lift az oktató réten. Egészen jók a hóviszonyok a működő pályákon! A kedvezőtlen időjárás miatt a hétvégén ESTI SÍZÉS NEM LESZ! Szombaton kicsit rányújtunk a nappali sízésre a liftek 16:30-ig járnak. Szombaton este esőzés kezdődik, mely vasárnap délutántól havazásba vált át. A szombat esti rendezvény a "Hütte Party" zártkörű - kizárólag a versenyzők és szervezők részére szóló program - mely 23:00-kor véget ér!!!
Jövő hét csütörtöktől várhatóan ismét nyitnak a nagypályák!
Naponta többször is friss információt adunk a pályák állapotáról a Fórumban!

Eplény:

Csak az 1-es és 2-es pálya üzemel. Amennyiben a hétvégén - vagy azt megelőzően - a sorbanállás elérné az 5 percet, beindítjuk a 3-as csákányos felvonót is.

A pályák ratrakoltak. A hó felülete kásás, olvadt. A mai nap nagyon meleg volt és ez várható pénteken és szobaton is!

 

Nagyvillám:

Csak oktatásra vagyunk nyitva péntek estig!
Péntek este edzés lesz egységes 500 Ft-os áron!
Hétvégén a hétfői EXTRA KEDVEZMÉNYES árakon lehet síelni!

 

magyarország ausztria hójelentés svájc

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr72925916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csomolungma (törölt) 2009.02.06. 12:07:28

Hol lesz félár Szlovákiában??

avirex801 2009.02.06. 12:48:50

ez engem is érdekel,kár,hogy a blogger nem lőtt be pár linket erről..

colizoli 2009.02.06. 13:02:36

ne higgy el mindent, mert Arlberg a mult heten nem tul sok havat kapott, folyamatosan azon gondolkodom, hogy ki tart-e a szezon vegeig (apr-20) a pistek kimondotan a deli oldalon katasztrofalis allapotban vannak, talan most a hetvegen. Sok ho a mult heten Osttirol es Kärnten-ben esett.Üdv aus Warh am Arlberg

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2009.02.06. 15:47:58

Két hete néhány napot a Ski Amadé-ben töltöttem. Még soha ennyire jó hóviszonyok nem voltak......pedig már járok oda néhány éve és eddig még mindig király volt.

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2009.02.06. 16:51:51

@avirex801: @Csomolungma: hahó, bocs de csak sebtiben leszedtem az infókat a skieurope-ról, ott meg csak ennyi szerepelt. no de még ma estig kicsit körülnézek, hátha találok vmt

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2009.02.06. 21:46:40

hát ez a skieurope-on emlegetett 50%-ot nem találom sehol, de egy 30-as donovaly kedvezmény van a blogjában: pattyski.blogspot.com/2009/02/olcsobb-berletek-magyar-sieloknek.html

(korábban ez csak a szállás mellé járt, most már elvileg mindenki igénybe veheti)

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása