Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Sítúrablogok jelentik: gleccsermászás, lavinakurzus és titkos verseny

Zubreczki Dávid | 2009.03.25. 21:42 1 komment

A magyar síblogok közül furcsa mód a sítúrázókéból van a legtöbb - vagy legalábbis a legerősebb felhozatal -, lássunk egy gyors körképet, miről is ír mostanában a Csússz és Mássz, a Fóka és a Kuloár.

rajt

"Idén is Zirbitzkogelen mérték össze tudásukat az ország legkiválóbb sítúrázói" jelenthetné a média, ha ugyan törődne ezzel egy fikarcnyit is. De hál' Istennek nem teszi, így a Síalpin Rally marad, ami mindig is volt; a maroknyi hazai túrasíző laza baráti körének jó hangulatú bulija a Tengerszem szervezésében. A hagyományok szerint a Síalpin Rally első napja terepbejárás és fakultatív sítúra. Tavaly számomra ez volt a főattrakció, de idén elhatároztam, hogy nem oldalvizezek; indulok a versenyen is." - kezdi kétrészes beszámolóját a Csússz és mássz!

P3210148

"Was is loss?!- Támadt nekem eme költői felkiáltással a Johannishütte ajtajában a korántsem kedves házinéni. Fáradtságtól elhomályosult tekintettel csak annyit válaszoltam –mellesleg adekvátan-, hogy: „Ja”. A házinéni dühe érthető: éjjel negyed kettő van, 9 körül indultunk a parkolóból, mi tartott ennyi ideig?" - ez pedig már a Fóka blog Grossvenediger-támadásának története.

dumbier-hajnal-600x902[1]

"Zoli (Z) hívott szombaton, hogy nézzünk napfelkeltét.
BG: - Jó. De hol?
Z: - A Gyömbér csúcson (2043 m), az Alacsony Tátrában - mondta. Edzeni kell, mert puhák leszünk a Mont-Blanc túrán, ha nem edzünk…!
BG: - Jó. Mikor?
Z: - Hétfő reggel (2009. 03.16.), munka előtt.
BG: - Ez elég jó nagy baromság, naná hogy OK – mondtam.
Z: - Mikor induljunk… fél háromkor?"

Vagyis kora hajnali párbeszéddel indul a Kuloár beszámolója is, ami persze egyáltalán nem meglepő egy sítúrablogtól...

 

blog szemle túra sítura

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr531025828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bonakovacs 2009.03.25. 23:11:09

hát ez azért van mert egy nap sítúrázásról többet lehet mesélni mint egy egész hét sízésről. Valahogy mindíg történik valami....

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása