Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Hol síeljünk májusban?

Zubreczki Dávid | 2009.04.27. 10:00 Szólj hozzá!

Félreértések elkerülése végett: senkit nem szeretnénk a déli féltekére küldeni, ugyanis Európában is lehet még síelni májusban. Legalábbis az első hétvégéjén még biztos. Lássuk hol!

A sielők.hu értesülése szerint Szlovákiában, ha az időjárás is úgy akarja, akkor május 10-ig tart a szezon a Chopok két oldalán, a Lomnici-nyeregben és a Csorba-tónál. (Bár a május 1-és hétvégére bezárnak, a következőre kinyitnak - az ugyanis a május 8-i ünepnappal hosszú hétvégének számít).

Ausztriában a Hochkar május 1-3-i hétvégén még ki fog nyitni és ha lehetőség lesz rá, akkor majd csak a május 10-i hétvégén zárnak. Mint korábban írtuk, az Alpok showbusiness centrumában, Ischgl-ben idén Kylie Minogue zárja a síszezont. A koncertet, amelyre vagy húszezer embert várnak, a Silvrettabahn közelében egy völgyben tartják május 2-án, a szezonzáró hétvége szombatján. Mégpedig ebédidőben, ráadásul tök ingyen - csak a felvonóra kell jegyet váltani.

Mint a síelők.hu írja, "május első hétvégéjén még lehet síelni Gasteiner Tal/Sportgastein, Hochkar, Ischgl-Samnaun , Obergurgl-Hochgurgl, Obertauern, Partenen/Silvretta Bühlerhöhe, St. Anton/Stuben am Arlberg, és Turracher Höhe pályáin, valamint erre a hétvégére újra kinyithat Gerlitzen is. A május elejei hétvégén zár be a söldeni gleccser (újranyitás június 20-án), egy héttel később pedig a mölltali gleccser zár be ideiglenesen. A többi gleccser fokozatosan áttér a nyári nyitva tartásra, és folytatódhat a síelés, amíg a hó bírja, de néhány terep (Kaprun, Pitztal) biztosan bezár május végén vagy június elején kisebb-rövidebb karbantartásra, de utána ismét várja a síelőket.

Franciaországban is ezen a hétvégén lehet utoljára síelni Les 2 Alpes síterepén, a gleccser június 13-án nyitja meg újra a kapuit. Egész télen kritikus volt a lavinahelyzet Isola 2000 környékén. Ahogy kezdődött a szezon, úgy is végződik. Lavinaveszély miatt ismét lezárták a síterephez vezető utat, hiába a sok hó, a hétvégén itt is befejezik a szezont."

Mint arra már utaltunk, Spanyolországban, Európa legdélebbi síterepén, a Sierra Nevadában május közepéig tart a szezon. Kantábriai hegységben található San Isodroban és Pireneusok legnagyobb síparadicsomában, az andorrai Grandvalirában május 3-ig üzemelnek a felvonók.

spanyolország franciaország ausztria szlovákia hójelentés

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr481088802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása