Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Tucatnyi embert temetett maga alá a lavina Ausztriában. Indiában egy őrjárattal végzett

Zubreczki Dávid | 2009.04.19. 21:28 Szólj hozzá!

Szemtanúk szerint tíz-tizenöt embert sodorhatott magával egy lavina vasárnap délelőtt Felső-Ausztriában, a rendőrség feltételezése szerint azonban csak egy 29 éves nőt temetett el a hó. Őt a déli órákban sikerült kimenteni. - írja az Index.

ausztria baleset india lavina kirchdorf

Egy teljesen idióta biztosítási ügy

Zubreczki Dávid | 2009.04.17. 21:31 Szólj hozzá!

A Daily Telegraph összegyűjtötte a 10 leghülyébb biztosítókhoz benyújtott kártérítési igényt. A harmadik helyre egy síelős is jutott, de érdemes elolvasni a többi, nem témába vágót is a Hírsarokon (-sarkon? sarokban?)

Egy pórul járt brit síelő a vadiúj felszerelése árát szerette volna visszakapni azok után, hogy a megcélzott alpesi síparadicsomban szinte egyáltalán nem volt hó. Másodszor is csalódnia kellett, nem fizetett a biztosító.

Visszaszámlálás indul: csak kilenc hely üzemel Szlovákiában. Spanyolország májusig kitart

Zubreczki Dávid | 2009.04.16. 12:10 Szólj hozzá!

 

A szlovákiai Új Szó rendszeres hójelentéseinek helyét a nyitvatartó terepek számbavétele vette át az elmúlt hetekben. Legutóbb még arról számolhattunk be, hogy a húsvétot követő napokban 14 terep működik, ám a mai hírek szerint a hétvégére csak kilenc hely marad nyitva, zömük a Tátrában, kettő a Kis-Fátrában. Többségük már hétközben ki sem nyit és sok helyen vannak más korlátozások is.

Spanyolországban viszont soha nem látott hótakaró van a síelők.hu szerint, sok helyen még múlt hétvégén is 50-60 centi esett! Bár a legtöbb pálya a héten bezár, Európa legdélebbi síterepén, a Sierra Nevadában május közepéig tart a szezon. A Kantábriai hegységben található San Isodroban és Pireneusok legnagyobb síparadicsomában, az andorrai Grandvalirában (ott készült a fenti kép) május 3-ig üzemelnek a felvonók.

spanyolország szlovákia hójelentés

Húsvéti kirándulás a Schneebergen

Zubreczki Dávid | 2009.04.16. 00:01 Szólj hozzá!

A Schneeberg igazán nincs messze Magyarországtól, szép időben szabad szemmel is látható a határ innenső feléről. Húsvét-hétvégén mégis lehetett egy jót síturázni rajta, ráadásul rekkenő melegben, nyíló virágok között - egy kis gyaloglással, egy kis siklással. Aki fürge, talán még ezen a hétvégén a Csússz és Mássz! blog legénységének és leányságának nyomába eredhet. A teljes - jó tanácsokkal, árakkal, miegymással - fűszerezett beszámoló itt olvasható.

ausztria túra sítúra schneeberg

Hova mejünk síelni májusban? A Hochkar még biztos kitart

Zubreczki Dávid | 2009.04.15. 08:00 Szólj hozzá!

090411_hochkar02

"Tegnap voltam a pályán, szuper idő volt mint mai nap is. Olyan mintha gleccseren lenne az ember nyáron. Az aktuális hóviszonyok még jelenleg is jók, a pályákat karbantartják. Várhatóan a május 1-3-i hétvégén még ki fognak nyitni és ha lehetőség lesz rá, akkor majd csak a május 10-i hétvégén zárnak. Ezek a jó hírek." - írta valaki a síelők.hu-nak a Alsó-Ausztria leghóbiztosabb síterepéről, a Hochkarról, mely úgy tűnik a magyar határhoz legközelebbi, májusban is nyitva tartó nyugati síterep lesz. Részletek a síelők oldalán.

(Ja és senki se feledje, ott gyerekeknek kötelező a bukósisak!)

ausztria hójelentés hochkar

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása