Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Tombol a tél Visegrádon

Zubreczki Dávid | 2010.02.17. 08:28 1 komment

Míg Pesten lassan a tavaszi szél áraszt vizet, Visegrádon tombol a tél, és a fellegvár hólepte tornyán jeges szelek kapaszkodank az érckakasba. Vagy legalábbis valami hasonlót írt tegnap Gutbrod Rezső, Nagyvillám üzemeltetője. Levele alant:

Kedves sí és snowboardos barátaink!

Felhívnám a figyelmet arra, hogy minden ellenkező híreszteléssel szemben még tombol a tél Visegrádon.

A hó kiváló állapotban van, a ratrakolás után éjszaka kellően kifagyott, így biztosított egész nap a stabil hófelület. Napközben is alig lesz 0 fok felett, estére pedig újra ki fog fagyni.

Egyébként a jelzett eső (péntek), ha nem rendkívül meleg széllel párosul, várhatóan nem fog végleges csapást mérni a pályára. Pár folt kialakulhat, amit a pálya szélén található hótartalékunkból biztosan ki tudunk javítani.  Az esőt a hóágyús hó egyébként meglepően jól viseli,  a hóréteg átengedi a vizet, ami a földfelületen kialakított vízelvezetőkön egyszerűen kifolyik a hó alól. A vastag hóréteg pedig úgy hűti magát, hogy a tetején egy vékony jégréteg képződik és egyszerüen nem tud behatolni a meleg a belső rétegekbe.

Jövő hétre lehűlést jósolnak, tehát februárban még biztosan ki fogunk tartani, reméljük még meg is döntjük tavalyi rekordunkat, és március 1. után fogunk csak bezárni. Egyébként ez a tél a 4 évvel ezelőttihez hasonlít, akkor március elején esett a legtöbb természetes hó (február végén volt akkor is felmelegedés), és március 19-én zártuk a pályát, mert már több csodálkozója volt mint igénybe vevője, az autó parkolónkat már a motorosok foglalták el.

Biztos ami biztos, az előttünk álló pár nap jó adottságait azért érdemes még kihasználni, várunk mindenkit szeretettel hétköznapi kedvező árainkkal.

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető

hójelentés nagyvillám

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr971765375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Timcsi19 2010.02.17. 16:38:15

már itt volt az ideje egy rendes téli szezonnak, már 3 éve nem volt lehetőség rendesen síelni szinte

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása