Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Női hegymászók valóság-showja. Egy koreai és egy baszk versenyző, meg harminc tévés az Annapurnán

Zubreczki Dávid | 2010.04.13. 12:13 Szólj hozzá!

Harminc fős tévéstáb közvetíti majd a koreai hegymászónő, Oh Eun Sun mászását az Annapurnán. Ha sikerrel jár, ő lesz az első nő, aki feljutott a Föld 14 legmagasabb hegycsúcsára - áll az Extrem.hu összeállításában. Mint a magazin írja,

 

Pasaban és Oh Eun Sun

hatalmas verseny folyik két nő közt azért, hogy elsőként másszák meg a Föld 14 legmagasabb hegycsúcsát. Egyikük a koreai Oh Eun Sun, a másik a spanyol-baszk Edurne Pasaban. A versenyben a koreai áll jobban, ő már 13 csúcsra feljutott. Csupán egy van neki hátra, a 8091 Annapurna.

A másik versenyző,Edurne Pasaban előtt még két csúcs van, a Sisha Pangma és az Annapurna. Most mindketten egy alaptáborban várják a jó időt. Vasárnap együtt teáztak és arról beszéltek, hogy a koreai hegymászónő milyen feltételekkel használhatja a spanyolok fix köteleit.

Edurne Pasaban expedíciója három hete a hegy alaptáborában van, sőt túl vannak az akklimatizáción. Igazából ugrásra készen várják az un. időjárási ablakot, amikor alkalmasak lesznek a körülmények a csúcstámadásra. A meteorológusok vasárnapra erős szelet mondanak, azután viszont békés periódus következik.


A koreai hegymászónő a napokban érkezett az alaptáborba, nem akármilyen kísérettel. Oh Eun Sun-t harminc tévés követi - ez a stáb közvetítheti azt a pillanatot, amikor a koreai nő fellép az utolsó nagy hegy tetejére. Edurne Pasaban és Oh Eun Sun között egy hatalmas különbség van. Előbbi minden eddigi csúcsra - ide értve az Everestet is - oxigénpalack nélkül jutott fel.

Oh Eun Sun pedig minden egyes csúcsra palackkal mászott.

 

Mondjuk ha megkérdezik, hogy melyik mászik palackkal, a 30 tévéssel vonuló vagy a másik, valószínűleg eltaláltam volna. Viszont le a kalappal a tévések előtt, ők mindegy hogy oxigénpalackkal másznak-e vagy sem, fel kell cipelniük egy rakás cuccot a csúcsig és közben dolgoznak is. Hacsak nincs félkilométerenként helikopter-leszállópálya az Annapurnán. Ha valakinek van más tippje, hogy lehet épkézláb felvételeket készíteni egy ilyen hegyen, írja meg.

Ja meg azt is, hogy szerintetek mit csinál harminc ember. Van köztük sminkes, meg büfés is? Vagy ebből húsz ember a közönség, akik TAPS jelre tapsolnak?

hegymászás himalája nepál

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr721917242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása