Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

15 éves fiú síel az Északi-sarkra

Zubreczki Dávid | 2010.04.19. 08:06 2 komment

Vannak tizenöt éves gyerekek, akiket egy késői koncertre is alig engednek el a szülei, Parker Liautaud viszont történetesen az Északi-sarkra készül ennyi idősen. Tisztára mint egy Verne-regényben. Ha minden jól megy, ő lesz a legfiatalabb, aki elsíel az Arktiszra. Áprilisban nyolc-tíz napot tervez a befagyott Jeges-tengeren tölteni a híres sarkkutató, Doug Stoup társaságában.

Természetesen - mint arról már volt szó - itt sem hiányozhat valami nemes szándék, ami ez esetben a globális felmelegedés és a sarkvidéket fenyegető környezeti ártalmak lesznek. Legalább ilyen magától értetődő ma már, hogy mindehhez Facebook-oldal, Twitter-profil stb. tartozik.

Az expedíció amúgy a Földrajzi Északi-sarktól (ahol a Föld forgástengelye a felszínnel találkozik az északi félgömbön) egy foknyira - vagyis mintegy 110 kilométernyire - indul Norvégiából.

Ja és bárki csatlakozhat többé-kevésbé: van 16.900 és 25.700 eurós csomag is, amelyekkel helikopterrel röppenhetünk az Északi sark közelébe vagy épp fotózkodhatunk és ünnepelhetünk a jégen. (via:examiner.com)

túra sítúra északi sarkvidék

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr861933321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ikri 2010.04.19. 12:54:02

Jó dolog ez a globális felmelegedésre való figyelemfelhívás, meg rohadt menő a facebook és a twitter, de igazán eszébe juthatna valakinek, hogy egy GYEREK, de még egy edzett felnőtt is bármikor meghalhat egy ilyen környezetben.

Ha egy 15 éves gyereknek ez nem jut eszébe, hát Istenem... az életkorral jár. Dehogy az anyja-apja ennyire ne bírjon gondolkozni valakinek... hála az égnek, hogy engem nem ilyen "önállóságra nevelő" --de valójában felelőtlen és sík hülye-- szülőkkel vert meg az Isten...

blacklord 2010.04.19. 14:52:57

@ikri: te egy gyökér vagy. Nem mindenkinek kell nyárspolgárt nevelnie a gyerekéből - van abból így is éppen elég.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása