Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Hétvégén már szánkózhatunk a magyar hegyekben

hütte | 2010.11.23. 15:32 Szólj hozzá!

A legfrissebb előrejelzések szerint több centiméteres, összefüggő hótakaró alakul ki hétvégére a magyar hegyekben. - áll a SíTV legfrissebb közleményében. Főleg péntek este és szombat hajnalban lehet számítani havazásra egy érkező mediterrán ciklonnak köszönhetően. Először az ország északnyugati részén vált át hóra az eső, majd jön a Bakony, vagyis az eplényi Síaréna környéke, aztán szépen sorra a Pilis, és az Északi-középhegység. A mostani számítások szerint akár 10 centiméteres hó is leeshet!

A szánkókat tehát mindenképpen érdemes elővenni, és hógolyózásra is lesz lehetőség.
Szombat reggelre akár a Budai-hegységben, sőt Budapesten is kialakulhat néhány centiméteres hóréteg. A magyar síterepek közül néhány már programot is szervez a hétvégére.

Kékestetőn például a Magyar Síakadémia szervezésében a Csík zenekar ad majd koncertet vasárnap a frissen behavazott hegyoldalon. 11 órától kézművesek, fafaragók várják a vendégeket, 14 órától gyerekkórusok adventi dalai szólnak, fél háromkor pedig megszólal a Csík zenekar az ország legmagasabb pontján. A síliftek egyelőre még nem indulnak, de a téli hangulat garantált!

Eplényben még az is elképzelhető, hogy a természetesen havazás mellett a hóágyúkat is beindítják. Sőt, a legmerészebb tervek szerint, még az egyik tanulófelvonót is beindítják, hogy lehetőség legyen egy kis előszezoni csúszkálásra.

 

A magyar határ közelében is egyre biztatóbb a helyzet. Ahogy arról már írtunk, kedd reggel beindították a hóágyúkat a stájerországi Stuhlecken, és várhatóan a következő órákban még több határhoz közeli síterepen teszik meg ugyanezt. Természetesen a hétvégén az Alpokban is télies időjárásra kell számítani, többszöri havazással.
 

budapest zene magyarország hójelentés kékestető eplény

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr192468154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása