Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

A friss porhó keménydrog - sífilmfesztivál a Toldiban

hütte | 2010.11.30. 08:07 Szólj hozzá!

Síelő filmfesztivál a toldiban dec 9-én

 

December 8-9-én monumentális filmfesztivál lesz a Toldi moziban. Az első nap sziklamászó filmek mennek, a másodikon sízősöket vetítenek  - áll a rendezők közleményében, melyet alant közlünk, ezzel ismét nagyot lépve a Hütte filmbloggá alakulása felé.


A THE NORTH FACE REEL ROCK FILMFESZTIVÁL második napja, december 9-e a szűzhómániásoknak szól. A programban különleges sí és snowbaord filmek szerepelnek, mint a TEN és a Mount St. Elias, az utóbbi évek leglátványosabb síelő filmje, ami számtalan díjat söpört be.


A friss porhó kemény drog: ha egyszer megízleled, sosem akarsz többé pályán síelni – mondja a TEN - a cameraman's tale című filmben Nicolas Falquet. A fiatalember a napjainkban hódító freeski jelenség egyik alapítója. A 35 perces filmen felvonulnak a pályán kívüli sí és snowboard legnagyobb alakjai. Nem csak csúszni látjuk a többszörös snowboard freeride világbajnok Xavier de la Rue-t, hanem átélhetünk egy két nem mindennapi kalandot. „Két km hosszan vitt a hó, csúsztam 1200 m szintet és 2 óra múlva a kórházban ébredtem fel. A sisakom fojtogatott, tele volt hóval a szám, de az air bages hátizsáknak köszönhetően egy 6 m-es hókupac tetején landoltam” – mondja Xavier egy lavinabaleset kapcsán. A TEN alkotója, Guido Perrini a világ első számú freeride operatőre. A TEN az utóbbi 10 évben forgatott kedvenc jeleneteiből állt össze.

A másik nagy dobás a Mount St. Elias. Ez az utóbbi évek leglátványosabb síelő filmje. Számtalan díjat söpört be. Két osztrák és egy amerikai síalpinista heroikus küzdelmét mutatja be, amint az elemekkel küzdenek az Alaszkában lévő Mount St.Elias hegyen. Bár a csúcs "csak" 5489 méter magas, megmászása kemény küldetés. A sarkkörön vagyunk, ahol amúgy sem baráti az időjárás, pláne nagy magasságban. Axel Naglich, Peter Resmann és John Johston célja hogy a csúcsról a tengerszintig síeljenek. Ezen a hegyen lehet beadni a legnagyobb csúszást - ezt angolul biggest ski descentnek mondják. Az előbb említett uraknak nem jön össze a kaland. Két részletben csússzák meg az 5489 métert. A trió 2007-ben májusában nem tudott feljutni a csúcsra, de azért 4500 méterről lecsúsztak a tengerig. Augusztusban aztán visszatértek, borzalmas körülmények közt felmásztak a hegy tetejére és lesíeltek addig amíg lehetett. A film átismételi, kik és hogyan próbálkoztak a heggyel illetve a kísérletek során hányan vesztek oda.

A THE NORTH FACE REEL ROCK FILMFESZTIVÁL többi filmjéről itt olvashatsz.
 
A ten c. film:
 
 
Mount st elias:





A fesztivál promója:


 
 
Síelő filmfesztivál a toldiban dec 9-én

budapest film snowboard

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr932482837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása