Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Nyit Kékestető, az összes nagyobb magyar pályán lehet síelni a hétvégén

hütte | 2010.12.17. 08:54 1 komment

Az elmúlt napok hideg és havas időjárásának köszönhetően a hétvégén végre kezdődik az igazi csúcsszezon a hazai síterepeken. A legnagyobb sípályákon péntektől, illetve szombattól már szinte kivétel nélkül elindulnak a felvonók. Mivel túl sok természetes hó nem esett, így a legjobb körülményekre azokon a helyeken lehet számítani, ahol mentek a hóágyúk az elmúlt napokban. A műhóval borított pályákon átlagosan 20-40 centiméteres a hóvastagság. - áll a www.sítv.hu közleményében.

A hétvége talán legfontosabb híre, hogy megnyit Kékestető, vagyis az ország legmagasabban fekvő  síterepe. Péntek délután egy órától lehet használni a 400 méter hosszú déli pályát, pénteken már villanyfényes esti sízésre is lesz lehetőség.

„20-40 centiméteres, jó minőségű hó borítja a pályákat. Péntek délután indulunk, azonnal lesz esti sízés is, aztán szombattól már folyamatosan nyitva leszünk, reméljük legalább márciusig” – mondta a www.sítv.hu-nak Bajnóczki Zsolt, a kékestetői síterep szóvivője. 

Természetesen továbbra is várja a síelőket az eplényi Síaréna, illetve a Sípark a Mátrában. Ezek a síterepek már napok óta nyitva vannak, és a hétvégén a tervek szerint már mindkét helyen egy kilométernél is hosszabb szakaszon lehet majd síelni. 

Kezdődik a szezon az ország legkisebb hóágyúzható síterepén, Szilvásváradon (szombaton indítják a felvonót), és használható a Budapesttől alig 40 kilométerre fekvő visegrádi pálya is (a tervek szerint péntek délutántól). Bánkúton szombaton újra elindulnak a felvonók, de mivel itt a hóágyúkra nem, csak a hófelhőkre számíthatnak, egyelőre a legnagyobb pályát nem tudják megnyitni. 

Budapest belvárosából nézve szinte hihetetlen, de a budai hegyek magasabban fekvő részein is 10-15 centiméteres a hótakaró, így a hétvégén akár a Normafához is érdemes felmenni szánkózni vagy síelni. 

Hétvégi programok a hegyekben:

Az eplényi Síaréna és a Sípark is készül színes programmal a hétvégén. Eplényben péntek este 5-től éjfélig buli lesz a síterep aljában, a Síparkban pedig vasárnap a snowboardosok napja, hiszen a World Snowboard Day eseményhez csatlakozva snowboard pikniket rendeznek.

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr432521197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the crow 2010.12.17. 09:24:21

Programokhoz:
Vasárnap World Snowboard Day lesz a Normafánál is - a végén nem lett rendezvény, de azért aki teheti jöjjön/menjen.
crow www.murau-grebenzen-szallas.szupper.hu

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása