Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Százéves magyar férfi az USA legidősebb aktív síelője

hütte | 2011.03.20. 10:13 4 komment

 

A száz esztendős Lou Batori kilencven éve síel heti háromszor – már amikor ideje engedi, hiszen naponta 17 mérföldet biciklizik, gyakorta indul túrára oldalkocsis motorjával. A Michigan államban élő magyar sportmatuzsálem életéről a CBS tévé készített videót – írja a síelők.hu.

 

Az amerikai National 70+ Ski Club 21 ezer tagja között mindössze ketten múltak el száz évesek, s csupán az 1910-ben született, 1929 óta USA-ban élő Lou Batori indul rendszeresen versenyeken. Ezeken a veterán sportokban megszokott úgynevezett hendikepszámítás az időeredmény és az életkor kalkulációját veszi figyelembe, s ily módon mérhető össze a 75 esztendős és a 96 éves teljesítménye. A magyar matuzsálem rendszeresen érmeket szerez e versenyeken. A CBS videója magáért beszél, a riport magyar nyelvű összefoglalóját itt olvashatjátok.

usa

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr282755141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2011.03.20. 13:46:50

Még ugyanennyi születésnapot kívánok neki!

Styxx 2011.03.21. 09:19:17

Ég as pofám. Lali bá'-nak szebb a stílusa, mint nekem, pedig alig múltam 40+. Hajrá Lali bácsi, le a kalappal előtted, remélem megérem, hogy lássak rólad videót, amint a 120+ kategóriában siklassz!:-)

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása