Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

A külföldi biztosítás jobb, mint a magyar?

hütte | 2011.11.06. 08:55 Szólj hozzá!

Legutóbbi utasbiztosításos olvasói sztorinkhoz sokan megírtátok tapasztalataitokat, amiért Hütte Anyó rendkívül hálás nektek. Érdekes, hogy a többség nem a kommersz, hazai biztosítókra esküszik, sokkal inkább külföldi alternatívákat ajánl. Szaboz például a Lonely Planet által is javasolt worldnomads.com-ra tette le a voksát, Csokis2 pedig hegymászók számára az osztrák Alpenverein tagság előnyeit írta meg, némi ügyeskedéssel kiegészítve, és akkor gyakorlatilag mindig biztosítva vagyunk. Pontosan hogyan? A hajtás után kiderül.

Évek óta minden utazáshoz, legyen az sima családos, snowboardos vagy búvárkodós, a worldnomads.com oldalon kötöm a biztosítást. Nem drágább, mint az itthoni biztositok (sőt), bármikor hosszabítható a neten (utazás közben is), unlimited biztosítást ad+felelősség biztosítást ha autóval összetörnél valamit. És ultra korrekt a biztosító (szemben sok biztosító itthoni irodájával), azonnal minden problémádat megoldjak. Eddig minden felmerült költséget simán fizettek (volt mar 2 napos kórházi kezelés az USA-ban, teljes körű vizsgálat, betegszállítás, gyógyszerek, stb.). Ügyintézés telefonon, illetve utólag e-mailben. Én máshol már nem is mernék biztosítast kötni. (Ja, a Lonely Planet is őket ajánlja).

szaboz

Ismerős 10 éve Alpenverein tagsággal tört lábat, ami a saját hazádon kívül egyben baleset biztosítás is, ha hegymászás közben, sőt oda-, vagy visszaút közben ér baleset. Ezzel a biztosítással az osztrákok helikopterrel lehozták a hegyről, a kórházban ellátták, pár nap múlva meg mentővel a magyar határig leszállították.
Megjegyzés: Rutinosak ezért mindig tartanak kb. 5 méter öreg kötelet (az bármire is jó lehet még), egy beülőt, meg egy jégcsákányt a csomagtartó aljában, mert az helyet nem foglal, viszont így ők mindig épp hegyet mászni mennek. :-)

Csokis2

Tudtok jobb biztosítást ajánlani? Vagy rosszabbat? Tényleg jobb a külföldi, mint a magyar? Ha történt veletek valami szokatlan, biztosítással kapcsolatos dolog valamelyik síelésetek során, esetleg pont, hogy minden flottul ment, amikor beütött a baj, ne habozzatok! Írjátok meg rögtön a Hüttének!

baleset sztori stuff biztosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr263350159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása