Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Hófehér zöld hotelek a nagyvilágban

[mimi] | 2011.12.18. 23:18 3 komment

Monte Rosa Hütte, Svájc

Az inhabitat.com klassz listát állított össze olyan öko-hotelekről, és létesíményekről amiket télen érdemes meglátogatni. Legyünk akár sífutók, túrázók, vagy csak simán hóbuzik, akik szeretnek a téli tájban kószálni, majd több hektoliternyi forralt bort benyakalni a kandalló előtt, ezek a helyek biztosan be fognak jönni, és még a környezetet sem terhelik annyira.

Elsőként a sítalpakon, snowboarddal vagy kutyaszánon megközelíthető, svájci Whitepod Eco Resortot említik, ahol privát síközpontot (7 kilométernyi pályával), hegyi házikókat és 15 baromi jól berendezett, luxus-geodézikus kupolát találunk. A létesítmény a környezetet ugyan kíméli, de a pénztárcát kevésbé: éjszakánként 325 eurót kell fizetni az öko-luxusért. Ebben reggeli, szauna, tea, wifi, parkolás és a kirándulásokhoz szükséges eszközök (például hátizsák, lámpa, stb.) vannak benne.

Whitepod Eco Resort, Svájc

Aztán itt van az időszakosan üzemelő, dögös Hotel de Glace Quebecből, ahol esküvőt is lehet szervezni - még saját jégkápolnájuk is van! Tavasszal az esküvő helyszínére már csak a fotók emlékeztetnek majd: ha jön a jó idő, az egész komplexum elolvad. Idén a hotel 18 nap múlva nyitja meg kapuit, és például egy élmény-csomagért 450 dollárt kell kiperkálnunk fejenként. Ez egy éjszaka szállás tartalmaz a jéghotelben (extra meleg hálózsákot biztosítanak, hogy ennyi pénzért ne felfázást kapjunk), egy négyfogásos vacsorát, egy habzóbor koktélt jégpohárban felszolgálva, belépőt a forró jacuzzikhoz és szaunákhoz, reggelit és egy kutyaszánozást.

Hotel de Glace, Kanada

Nagyon hasonló szolgáltatásokat kínál a svéd Icehotel is, amit minden évben új dizájnnal nyitnak meg, tavaly például Tron-lázban égtek. Ez a hotel például építőanyaga mellett attól is nagyon öko, hogy energiatakarékos világítást építettek a jégfalakba. 1600 svéd koronától hajthatja álomra a fejét a jégfalak között, aki tudja.

Icehotel, Svédország

De ha valami klasszikusabbra vágyunk, igluban is megszállhatunk, ehhez Finnországba kell látogatnunk, egészen pontosan a kakslauttaneni Hotel&Igloo Village vendégeinek kell lennünk. Választhatunk igazi hóból épített igluk, és üveg igluk között, így ez utóbbiban fetrengve a szerencsésebbek a sarki fényben is gyönyörködhetnek. És a fagyhaláltól sem kell tartani: kifejezetten jó idő van ezekben az apró építményekben. Legalábbis az üveg-iglukban, a havas változatban -6 és -3 fok között van a hőmérséklet, de ez a -32 fokhoz képest kifejezetten enyhe állítólag. (Hálózsákot azért adnak.)

Hotel&Igloo Village, Finnország

Lelkesen nyilatkoznak még itt a blogon is szerepelt norvég síházról, és az egyelőre csak terveken létező, de elég brutálisan kinéző Skipark 360-ról is. Ez egy mesterséges sípálya lesz Stockholm mellett. A központ energiaellátásáról geotermikus-, nap-, szél- és vízenergiával gondoskodnak majd, és ez lesz a legzöldebb sícentrum a világon.

Skipark360, Svédország


Lenne kedvetek valamelyikbe ellátogatni?


forrás: inhabitat.com

· 1 trackback

zöld hotel norvégia kanada finnország svédország szállás építészet svájc öko

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr133474424

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Profi túlélőcsomag 2011.12.19. 21:08:37

Kiszámíthatatlanság ellen Kalmopyrin helyett, Rambó-kés túlélő megoldások az üzletben. Irányított, kiválóan célzott cselekvések, eredményt hoz&

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

na__most__akkor 2011.12.19. 08:06:44

Kedvünk van.

Mongyuk lenne. Az anyagi fedezetet elvitte az elmúttmásfélév.

Mongyuk, ha már előbb kimentünk volna, akkor még csakcsak...

pottyosgaloca 2011.12.21. 11:16:15

A Monte Rosa-nál jártam tavaly:)

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása