Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

A világ legjobb sícipője

Freddie The Eagle | 2014.12.29. 22:53 Szólj hozzá!

Legalábbis a gyártók szerényen ezt állítják a termékükről.

Való igaz, hogy 1959 óta, amikor is Bob Lange elkészítette az első műanyag sícipőt, nem igen történt semmi forradalmian új síbakancs-fronton. A múlt század hatvanas éveinek legendái, Jean Claude Killy és Karl Schranz mai szemmel ugyan kissé divatjamúlt, de lényegében olyan elven elkészített lábbelikben versenyeztek, mint a közelmúlt sztárjai.

 Ezt az iparági punnyadást akarta felkavarni Dave Dodge és Bill Doble, akik 2009-ben, nemes egyszerűséggel elhatározták, hogy megcsinálják a világ legjobb sícipőit.

A két karbonszál-specialista kis, high-tech manufaktúrájában robotokkal, lézerrel és kézzel készülnek a csúcstermékek. A 2015-ös alapmodell bevezető ára "potom" ezerháromszáz dollár.

A bakancs ennyi pénzért jelentősen könnyebb, jobban illeszkedik a lábhoz és a léc kötéséhez, valamint a kompozitanyagból készült termékre nem hat a hőingadozás, eltérően a hagyományos műanyag bakancstól.

Egyelőre sajnos nem vagyok sem annyira gazdag, sem annyira jó síelő, hogy megengedjem magamnak ezt a luxust, de bízom benne, hogy előbb-utóbb a karbonszálas síbakancsok ára is esik.

Valaki próbálta már?

 

 

high-tech sícipő

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr87016865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása