Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Imádod a hegyeket? És a filmeket is? A hétvégén ki se gyere a Corvin moziból!

[mimi] | 2015.03.24. 15:44 Szólj hozzá!

Az év legjobb hegyi filmjeit március 26-27-28-án mutatják be a magyar közönségnek a budapesti Corvin moziban. Az eseménynek egy nagyon látványos előzetest készítettek:

A kanadai Banff Mountain Film and Book Festivalt 1976 óta rendezik meg – ez a legmenőbb nemzetközi hegyifilm fesztivál. A versenyen amatőr filmesek és napjaink vezető sportfilm-készítő stúdiói egyaránt bemutatkoznak. Hegymászó-expedíciók filmes dokumentációi éppúgy láthatók, mint különleges helyszínekre vezető utazások, valamint bolygónk utolsó érintetlen vidékeit bemutató történetek – írják a szervezők.

A legjobb filmek a kanadai fesztivált követően világ körüli turnéra indulnak. Tavaly 40 országban, Argentínától Izlandig, Dél-Afrikától Japánig összesen 940 vetítést tartottak. Az idei, budapesti állomáson több filmből álló, 90 perces programok szerepelnek műsoron. Egy adott vetítés központi elemét egy hosszabb dokumentumfilm adja, amit rövidfilmek gyűjteménye egészíti ki. 

És hogy milyen filmeket lehet majd látni? Mutatom a szerintem legérdekesebbeket!

Wild Women – Faith Dickey

A kötéltáncos Faith Dickey megmutatja, milyen vicces a kötélen az élet! A texasi születésű hölgy tartja a női highline távolsági világrekordját (105 méter). Saját magassági rekordját a svájci Alpokban állította fel, a völgytől számítva 1200 méteres magasságban.

Touch

Egy csodálatos és hihetetlenül látványos siklóernyős repülés a görög Santorini, a francia Aiguille du Midi és Col du Galibier fölött.

Cerro Torre  – Egy hógolyó esélye a pokolban

Patagónia lélegzetelállító tájai szolgáltatják a hátteret ahhoz a filmhez, melyben a mászó csodagyerek, David Lama és társa, Peter Ortner, nekivág, hogy meghódítsa a Cerro Torre hírhedt dél-keleti oldalát. A hegyet, amiről egykor azt állították, hogy a világ legkeményebb mászóterepe.

Sufferfest 2: Desert Alpine

Egy év sem telt el azóta, hogy Alex Honnold és Cedar Wright nekivágtak Kalifornia 15 legmagasabb csúcsának úgy, hogy a köztes távolságokat biciklivel tették meg. Mára elfelejtették, hogy ez volt életük legrosszabb ötlete és – Isten tudja miért – megint belevágtak. Ezúttal az amerikai délnyugat 45 legikonikusabb sivatagi tornya a cél, ráadásul mindegyiknél a legnehezebb út. Közben pedig keresztülbringáznak Colorado, Utah, Új Mexikó és Arizona sivatagjain.

A filmfesztiválra 2900 és 4900 forint között lehet jegyet venni, az ár attól függ, melyik programot akarjuk megnézni. Ennek részleteiről itt tudtok tájékozódni. További infók a fesztiválról és a filmekről pedig itt.

hegymászás extrém filmfesztivál banff

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr417225639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása