Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Akár síeléssel vagy szánkózással is ünnepelhetjük március tizenötödikét. Tíz évente egyszer adódik ilyen

Zubreczki Dávid | 2010.03.13. 07:43 1 komment

Snowboardozni a Múzeum lépcsőjén? Síbottal zörgetni be Landerer és Heckenast nyomdájába? Hógolyózáporral megsorozni Táncsics őreit? Rumos teát nyomni a Pilvax hüttében? Mint a SíTV összeállításából kiderül, akár nemzeti ünnepünkön is síelhetünk majd a hazai pályákon.

"Akár síeléssel vagy szánkózással is ünnepelhetik március tizenötödikét azok, akik még nem unják a telet… Az elmúlt hét szokatlanul hideg időjárásának köszönhetően ugyanis az összes nagyobb magyar síterep nyitva lesz a hosszú hétvégén.

A kokárdás síelés egyébként nem ismeretlen 'műfaj' a magyar hegyekben, de az 10 évente általában csak egyszer fordul elő, hogy a nemzeti ünnepen friss hóban, és ilyen sok pályán lehessen síelni. Az elmúlt napokban a magasabb hegyekben általában 10-20 centiméteres hó esett, így több hetes kényszerszünet után azok a pályák is újra kinyitottak, ahol nincsenek hóágyúk, mint például a Bükkben Bánkút vagy a Pilisben Dobogókő.

Az ország legmagasabb pontján, Kékestetőn fél méteres a hótakaró, de még Budapesten, a Normafánál is lehet síelni vagy szánkózni a 10-14 centiméteres havon.

A három napos hétvégén a legtöbb magyar síterepen ünnepi programokkal és meghosszabbított nyitva tartással várják a síelőket. További részletek a www.sitv.hu oldalon!"

magyarország hójelentés

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr21835983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása