Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Kezdő sznóbordos vagyok, mit kezdjek magammal? - 1.rész

metalbros1 | 2009.02.08. 22:31 1 komment

Kezdő sznóbordos vagyok, mit kezdjek magammal?

Ez egy kései reakció megannyi olvasónk, eleinte érdeklődő-kérlelő, könyörgő, majd pedig szitkozódva anyukánkba elküldő levelének hatására, mely leginkább a címben is említett kérdéskör iránt érdeklődik, itt, a Hütte oldalán, vagyis a lehető legjobb helyen...
De valóban ez egy sarkalatos kérdés, ha valaki mégis arra teszi föl életének egy részét, hogy a havas lejtőket egy deszkán állva hódítsa meg.

Az alábbi témakörökben kell döntéseket hoznunk - esetleg próbákat tegyünk -, ahhoz hogy a sznóbordozás adta élvezeti szintet a maximumra növeljük a saját szintünkön. Racionális döntésekre alapozott vizsgálatokat kell tegyünk pszichikai-önelemző, illetve környezet-elemző témakörökben. Mindezek után pedig további fizikai illetve némi pszichológiai készségfejlesztés vár ránk!
Hajrá!

Pszichikai-önelemző szféra:
- először is, meg kell vizsgáljuk saját, individuális viszonyunkat a havas, hideg, néha nedves környezethez. Ez egy univerzális alapkövetelmény, bármilyen téli sportba is vágjunk bele!
- dűlőre kell jussunk céljainkat és motivációinkat illetően! Valóban azért akarunk elkezdeni sznóbordozni, mert az földöntúli örömöket adhat nekünk kreatív módon eltöltött sportolásra, hogy megmozgassuk ványadt testünket? Netán professzionális szintre szeretnénk emelkedni, hogy abból lássuk el családunkat/gyermekeinket (ettől a gondolattól óva intenék mindenkit!)? Esetleg csak a menő tévécsatornák által közvetített telekommunikációs cégek reklámjai és extrém-sport közvetítései által ihletett vágyat érzünk arra, hogy ezzel az oly trendi, divatos, de mégis oly laza sporttal vágjunk föl az ellenkező nemű pajtások előtt?

Mindezen kérdések önmagunkkal való megvitatása után térhetünk át a következő, sokkal gyakorlatiasabb témakörre:

a környezeti lehetőségeket elemző szférára (Ez alatt azt értem, hogy milyen valóságos formái, eszközei, helyszínei, testgyakorlatai léteznek eme sport művelésének).

Folyt Köv.

 

tanulás snowboard kezdő metalbros

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr8929829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

=Ford Prefect= 2009.02.18. 13:44:27

Metalbros: te melyik zsivány vagy?

Réthi Peti

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása