Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Nagy-Hideg hegy - ahol katonai teherautó visz fel a pályához

Zubreczki Dávid | 2009.02.27. 16:30 1 komment

moto 0011

Márti igazi hobbisíelőnek tartja magát, aki saját bevallása szerint "esései során megkóstolta az osztrák, olasz, francia és szlovák havat is". Mindennek ellenére a hazai terepeken is sok örömöt talál, legutóbb például Nagy-Hideg hegyen járt. Mivel pályaismertetőink közül ez a trófea még hiányzott, gyorsan írt nekünk egyet, amelyből kiderül minden, amit tudni érdemes. Onnantól, hogy hogyan takaríthatjuk meg a felfele autózás költségét, egészen odáig, hogyan juthatunk le a parkolóba a legkellemesebben.

 

Nagy-Hideg hegy  

Ebből a 3 jelzőből 2-őt tapasztaltam a múlt heti síelés során, ugyanis a Nagy-hideg hegyi sípályák nagynak (azaz hosszúnak) nem mondhatók, viszont tény, hogy hegy és hideg J . A hely tájvédelmi körzeten belül van, ezért autóval nem lehetett felmenni a pályákig. „Liftként” egy katonai teherautó szolgált, amibe kb. 20-an fértünk be. A sílécszállítás elég egyszerű módon történt, csak feldobtuk a platóra a cuccokat és a lábunkkal leszorítottuk őket. Hát, nem a legkényelmesebb módja az utazásnak, de nagy kaland! A teherautós kirándulás a felnőtteknek 750ft-ba kerül, amit megúszhattuk volna, ha picit körültekintőbben átnézem a sípálya honlapját (www.nagyhideghegy.hu), onnan kiderült volna, hogy a napi bérlet árában benne van egy föl-le járat, ami a lenti étteremben is megvehető. Na ja, majd legközelebb…

Fent, a turistaházban síbérletvásárlás (felnőtteknek egész napos 4000 ft) és irány a lejtő!…Amit elég gyorsan sikerült meghódítani, mert igen rövidek a pályák. Viszont jó minőségűek, rendben vannak a tányéros felvonók is ÉÉÉSS nincs tömeg! Múlt héten 3 sípálya működött, pirosak és kékek (mondták melyik a déli, melyik az északi, de nem nagyon jegyeztem meg, moha alapján meg nem nagyon tudtam tájékozódni J) A pályák között viszont gályázni kell egy kicsit, mert nem egymás mellett vannak. Erre az egyik sípályánál is figyelni kell, ami nem a felvonónál végződik. Itt némi „terepsízéssel” azonban áthidalható a probléma. A sí ház teljesen rendben van (szobákat is ki lehet venni, aki több napra akar maradni), isteni sztrapacskát és palacsintát ettünk (természetesen forralt bor kíséretében)! És a hab a tortán: a teherautózást kihagytuk lefelé, és erdei úton síeltünk le a parkolóig. Snowboardosoknak nem ajánlott, mert keskeny és elég sok a lankás ill. akadályokkal tarkított (vízátfolyás, kidőlt fa stb.) rész, viszont síelőknek kötelező!!!

Nem kaptunk komplex pályarendszereket, high-class szolgáltatásokat, kaptunk viszont meleg vendéglátást, sok havat és egy szép nagy, hideg hegyet! J

márti

magyarország nagy hideg hegy

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr39969991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hölgymenyét 2009.02.28. 14:12:25

úúú én is ilyennel szeretnék menni síelni : ) na majd jövőre :S

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása