Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Magyar nő a világ tetején. Ugyan Anita ismét nekivág a Mount Everestnek

Zubreczki Dávid | 2009.04.10. 17:20 3 komment

Ugyan nem sízésről lesz szó, de a Hütte bölcs alapítóatyái egykor úgy határozták meg a blog tematikáját, hogy "minden amit csúszós lejtőn csinálnak". Na ez pont ilyen. Ugyan Anita, aki a legszebb és legeredményesebb hegymászónő (és akinek a nevével nem kezdünk mondatot) lehet az első magyar, aki oxigénpalack nélkül felér a Csomolungma csúcsára. És az első magyar nő, aki akárhogy. 

Anita március 30-án vágott neki a két hónaposra tervezett expedíciónak, amelyről folyamatosan blogot vezet. Hogy meddig, az kérdéses, bár amekkora forgalom van az Everesten, lehet hogy már ott is lehet netezni. Na persze senkit ne tévesszen meg, hogy eddig mintegy háromezren jutottak fel a csúcsra - közülük alig 150-nek sikerült palack nélkül. És ennek a tizede sem volt nő.

A 2001-es expedíció tagjaként már tett egyszer egy kísérletet. 7800 méterig jutott, ezzel akkor női magassági rekordot állított fel és azóta sem lazít. Tavaly két nyolcezer feletti Himalája-csúcsot mászott meg, ez mind magyar mind nemzetközi szinten kiemelkedő teljesítmény volt a női hegymászás területén.

Részletes útvonaltervek, galéria, történet, cikkek, hegymászótippek, miegymás az expedíció honlapján: everest2009.hegymaszoiskola.hu. Hajrá!

hegymászás himalája

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr221058130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MILCSI 2009.04.10. 19:21:11

Nagyon sok sikert és kitartást Anitának..a nők nevében is,meg amúgy is...nem mellékesen az anyukája volt a napközis tanárnénim :-)))

sertésszamba:-/ malacmambó 2010.05.16. 21:40:00

az én világom tetejére is lécci lécci..

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása