Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Szombaton ingyenes a visegrádi műanyag pálya

Zubreczki Dávid | 2009.10.13. 08:03 Szólj hozzá!

Műanyag fektetése fotó:visegradsipalya.hu

Nem csak Eplényben, Nagyvillámon is zajlanak a fejlesztések. A leglátványosabb átadás alighanem most szombaton (október 18-án) lesz, amikor 10 órakor megnyitják a Visegrád Síiskola műanyag pályáját. A büfé már üzemelni fog és a síiskolába is be lehet majd iratkozni a helyszínen. Természetesen gyepsízni is lehet - bár azt már nem ingyen.

A beiratkozás vasárnap is folytatódik, a gyepsível egy időben 14 órától várják az érdeklődőket. De nem ez az egyetlen fejlesztés a szezonban: növekszik a bébipálya hossza, átalakítják a tubing pályákat, új ugratókat (köztük egy önálló felvonóval ellátott big air ugartót) építenek stb. Részletek az alant olvasható hírlevélben, a munkálatok fotóit pedig itt lehet megnézni.

1.) Jelentősen növekszik a népszerű baby pályánk hossza és szélessége, a tubing melletti gumi fogantyús köteles felvonó fog itt üzemelni, a még nagyobb kényelem érdekében. A maximális biztonság érdekében a pálya végére megállító domb is készült. A pálya 70 m hosszú lesz és szélessége 12 m-re növekszik. Ezzel együtt áthelyezésre kerül a sípálya bejárata is a tubing pálya felé.

2.) A tubing pályánk nyomvonala a tapasztalatok alapján átalakításra került, biztonságosabb és élvezetesebb lesz, és már kevés hónál is üzembe tudjuk majd helyezni. Felvonója, szintén a komfort fokozás érdekében, tolókaros lesz. A másik oldali kis tolókaros felvonó kiszállóhelyét szintén kényelmesebbre alakítottuk át.

3.) A dupla tolókaros pályáján négy új ugrató lesz, a biztonságos használatot az elnyújtott trapéz keresztmetszet garantálja, tervezzük a hozzá kapcsolódó világítás fejlesztését is, hogy még nagyobb fény jusson erre a szakaszra.

4.) A műanyag pálya a Visegrád Síiskola fejlesztésének része. Hazánkban egyedülálló módon a teljes szezonban kínáljuk a sízéssel snowboardozással kapcsolatos oktatási lehetőséget nemcsak műanyag pályán. A fokozatosság jegyében, ősszel az első lépéseket műanyag pályán lehet megtenni, további fejlődést a hóágyús pályán történő oktatás garantálja, majd a megszerzett tudás birtokában az Alpokban szervezett tavaszi táborokban lehet az i-re a pontot feltenni. Akinek még ez sem elegendő az levezetésként és kontrollként gyepsín gyakorolhat a következő tél beálltáig, illetve vehet részt a gyepsís nyári táborokon ezen a gyönyörű helyen.

5.) A snowboardosoknak is szeretnénk idén jelentős fejlesztéssel kedveskedni. A már említett új ugratók mellett, a felső szakaszon önálló felvonóval ellátott big air ugartó épül egyelőre hóból, melyet csak ezzel a felvonóval lehet majd használni. Reméljük ezzel, hogy megszűnik majd az ugartó tetején ácsorgás, és biztonságosan lehet majd repkedni. Tervezzük még egy-két egyszerűbb elem építését is, mellyel idén hivatalosan is megnyit a térképünkön is jelzett snowboard park. A meredek pálya hajlatáig felvivő tolókaros felvonó természetesen új világítást is kap.

6.) A tányéros nagy felvonónk elektromos felújítása is folyamatban van, melytől az üzembiztos, leállás mentes működést várjuk. Tavaly már nagy sikerrel bekapcsolódott az esti sízés kiszolgálásába is. A félutas nyomvonal hóágyúzásához új víz és áramvételi pont is kialakításra kerül, mellyel a baby pálya hóágyúzása is egyszerűbb lesz. Reméljük, hogy idén sok dolga lesz ennek a felvonónak is és lehet majd a felső meredek szakaszt és az erdei pályát is többször használni!

7.) A természetes havas pálya és a sífutó nyomvonal karbantartása érdekében új dupla nyomos síszánt fogunk beszerezni az orosz csoda mellé, mert remélem idén sok természetes hó is lesz. 4 éve március 19-ig voltunk nyitva, idén meg szeretnénk dönteni ezt a rekordunkat is.

8.) A hóágyúzási kapacitásunk is növekedni fog, egy új rendszerű, oszlopos hóágyú kipróbálásával, és egy meglévő cseréjével, összesen így négy gép fogja ontani a havat.

9.) A síkölcsönzőnk készletét növelni fogjuk és snowboardból is nagyobb választék lesz. A Visegrád Síiskolának új irodája lesz a kölcsönző mellett, ahol ügyeletes oktató fogja szervezni a különböző tudásszinten induló csoportokat. A büfé komplexum is bővülni fog, kialakításra kerül egy új rész, ahol soron kívül lehet majd teához, forralt borhoz és csokihoz jutni, tehát nem kell majd annyit sorban állni még csúcsidőben sem.

10.) A tájékoztatás fejlesztése érdekében üzembe helyeztük csodálatos panorámát is nyújtó 3. webkameránkat és az aktuális időjárási adatok is elérhetők lesznek a honlapról. A weblap főoldalán feliratkozókat rendszeresen tájékoztatjuk hírlevelünk útján az aktuális eseményekről. Mindenkinek kívánunk jó felkészülést a télre, nálunk már üzemel a gyepsí és hamarosan indul a műanyag pályás síiskolánk.

Várunk minden érdeklődőt szeretettel! Üdv!

Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető

magyarország nagyvillám műanyag pálya

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr611446771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása