Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

A Kisstadionnál gyártottak havat a budai snowboardosoknak. Beszámoló a WSD-ről

Zubreczki Dávid | 2009.12.22. 08:13 2 komment

WSD 2009 fotó: Hubler Olivér7

No megvolt a budapesti Snowboard Day. Bár voltak kétkedő hangok, végül is úgy tűnik, minden rendben zajlott. Sőt az időjárás nem csak a sarkvidéki hideggel járult hozzá a hangulathoz, hanem húsz centi hóval is. Fényképek és beszámoló alant:

World Snowboard Day Budapesten

Vasárnap 32 országban 133 snowboardos rendezvény zajlott egy időben, ez volt a World Snowboard Day a hódeszkások ünnepnapja december 20-án. Budapesten 12 méter hosszú slide box épült, DJ játszott a rögtönzött verseny alatt és barbecue sütögetés volt a havon.

Budapesten másodszor rendezték meg a Snowboard Világnapját, idén a Sportmax Hegyvidék adott helyszínt a snowboard pályának. Komoly szervezéssel készültek a hazai deszkások a slide pálya kialakítására. A Városligeti Műjég segítségével rengeteg havat termeltek a Kisstadionnál, de végül erre nem volt szükség a szombati rendületlen havazás miatt. A hirtelen jött elképesztő mennyiségű hó megbénította az ország közlekedését és ezért kezdetben a snowboard pálya gyors felépítését is hátráltatta. A találékony atléták a késlekedés közben építettek egy wall ride akadályt, ahol egyből kattintgatni kezdett a rendezvényre érkező számos fotós, a falra felrepülő deszkások egyedi látvánnyalszórakoztattak.

Felvonultak a rögtönzött pályánál a snowboard és freeski sport hazai legjobbjai. A 12 méter hosszú boxról hamar kiderült, hogy nem könnyű feladat, végül 12 snowboardos és 8 síző nevezett be a jam session versenyeire. Az O’Neill Best Trick verseny már az edzés alatt elindult, itt egy limitidőn belül a legjobb trükköt beadó versenyző számit és csak ő kap díjat. A tundrákra jellemző fagyos időben komoly kitartás kellett a nézőknek, még a burn kályhák is csak 10-15 percig serkentették a vérkeringést a mínusz 16 fokban. A hangulatot a mókásan reppelő szpíker pörgette fel a zord időben. A második versenyszám a Battle először volt hazánkban, itt párokat sorsol össze a zsűri és a jobbik trükkel lehet továbbjutni. Kieséses szisztémából kerül döntőbe végül a két legjobb akik a végső meneteket addig csússzák, amíg a zsűri egyértelműnek tartja a különbséget. A battle lényege, hogy a páros csatákat az is élvezi aki nem ismeri a sportág szabályait, így hát lett is óriás tapsolás és ováció a fokozódó feszültségben.

Országszerte katasztrófa állapot uralkodott az egy este alatt lehullott extrém mennyiségű hó miatt. A hódeszkások eközben újjosngva támadták meg a már régen kiszemelt „shred” helyszíneket a városban, ahol korlátokon, házfalakon, lépcsőkön lehet trükköket gyakorolni. Így telt a második World Snowboard Day Budapesten, az összefagyott versenyzők a közeli 4Bro Bisztróba tértek be melegedni és snowboard filmeken elmélkedni, majd a győztesek itt vehették át az O’Neill értékes díjait és a négy testvér vendégei voltak egy jó üveg italra.

A szezon elkezdődött, a következő találkozó január 10-én Murauban a K2-Volvo Kupa ahol a MUMUS nevű érdekes hódeszkás vetélkedés zajlik majd.

Eredmények

O’Neill Best Trick: snowboard Kaposi Péter, freeski Csanaky Péter

WSD Snowboard Battle: 1. Lotfi Pejman, 2. Kövesdán Krisztián, 3.Kaposi Péter

WSD Freeski Battle: 1. Csanaky Péter, 2.Trso Lukas, 3.Miklósvári Ambrus

budapest verseny snowboard

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr91615080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

r0t0 2009.12.22. 09:14:01

Ezeknek sincs jobb dolguk vazze, inkább mennének havat lapátolni.
Nekem meg tavaly eltört a deszkám. :((((

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása