Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Itt a motoros snowboard. Van két- meg négyütemű is, és átmegy mindenen

Zubreczki Dávid | 2009.04.12. 12:13 5 komment

Íme néhány videó a Scarpar motoros snowboardról, melyet sokan az év havas innovációjának tartanak. Leginkább abban különbözik mondjuk a dupla síléctől és társaitól, hogy nem csak látványterven él, hanem el is készült, ki is próbálták. Mikor kiderült, hogy a tesztelője Daren Powell, aki amúgy gravitációsan is 200 km/óra fölött szokott deszkázgatni havas lejtőkön (nem vicc!), azt hittem valami eszeveszett száguldozás következik. Nos ehhez képest azért elég cammogós tempót tud az új csoda, bár ha azt vesszük, hogy csak úgy magától jön-meg, akkor nem is rossz. (Amúgy meg valószínűleg ez csak a látszat a videón, mert a honlapjuk szerint akár 60 km/órás sebességet is élér, ráadásul dolgoznak a nagyobb sebességen - ami azért egy ütközést tekintve elég durván hangzik.) Mindenesetre túl sok figurát nem mutatnak vele, de azért az klasz, ahogy "átmászik" a fatörzsön.  

ausztrália snowboard scarpar

Tavaszköszöntő a Tátrában - hírek a gombócgőzölőtől

Zubreczki Dávid | 2009.04.11. 15:00 Szólj hozzá!

"Fehér Mámor" síverseny Arlbergben (síelők)A 2009-es tavasz egyik legsportosabb és legizgalmasabb eseménye, amely egyidejűleg az Intersport Tavaszi Fesztivál lezárása is.

Salomon Freeski TV záró adásHogyan összegzik a szezont a Salomonnál freestyleban. Minden szempontból.

szemle

Megéri az ünnepek alatt átruccanni síelni Szlovákiába

Zubreczki Dávid | 2009.04.11. 13:43 1 komment

Bár napok óta nagyon meleg van, az Inforádió pozsonyi tudósítója szerint remekül lehet síelni a szlovákiai hegyekben. "A legtöbb hó jelenleg az Alacsony Tátrában, a Chopok déli oldalán van, ahol 250 centiméteres a hótakaró vastagsága,az északi oldalon, Jasnán 120-150, a Magas Tátrában, a Lomnici csúcs alatti nyeregben 190, a Csorba tónál 160 centiméteres hóréteget mértek. De lehet még síelni a Donovalyn, valamint a Turócszentmárton melletti Martinsko Holén is, igaz, itt a meleg miatt napról napra gyorsan fogy a hó." Az idegenforgalomból élők örülnek a hosszúra nyúlt szezonnak, mert az idei tél elég ramaty volt a szempontjukból: "az erős euró miatt főleg a külföldi vendégek maradtak el, elsősorban Lengyelországból és Oroszországból érkezett sokkal kevesebb vendég, mint tavaly."

szlovákia hójelentés

Magyar nő a világ tetején. Ugyan Anita ismét nekivág a Mount Everestnek

Zubreczki Dávid | 2009.04.10. 17:20 3 komment

Ugyan nem sízésről lesz szó, de a Hütte bölcs alapítóatyái egykor úgy határozták meg a blog tematikáját, hogy "minden amit csúszós lejtőn csinálnak". Na ez pont ilyen. Ugyan Anita, aki a legszebb és legeredményesebb hegymászónő (és akinek a nevével nem kezdünk mondatot) lehet az első magyar, aki oxigénpalack nélkül felér a Csomolungma csúcsára. És az első magyar nő, aki akárhogy. 

hegymászás himalája

Hogyan kell sítúrázni?

Zubreczki Dávid | 2009.04.09. 22:43 Szólj hozzá!

"Hányszor tanulunk járni életünk során? Általában a válasz a kérdésre az, hogy egyszer. Bár ha jobban belegondolunk milyen is sarkemelővel járni, vagy akár hágóvasban lépni, aki már próbálta egyetértene azzal, hogy ezek nagy gyakorlatot igénylő különleges mozdulatok a hétköznapi járáshoz képest." - írják a Fókán, ahol a sítúrázás technikájába beavató sorozatot állítottak össze. Eddig csak egy remek oktatóanyag volt a lavinákról, most már azt is tudjuk, hogy jussunk el odáig... Érdemes végignézni a blog többi újdonságait is!

blog lavina sítúra

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása