Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Breaking news: új neve lesz a Hó-Show-nak!

Zubreczki Dávid | 2009.04.30. 15:26 1 komment

"A HÓ-SHOW csapata 2009-ben minden eddiginél nagyobb váltásra készül. A téli sportok eddigi egyetlen, hazai kiállítását még több tartalommal töltjük meg, amelyhez egy új név is társul"

- így kezdődik a közlemény a novemberi kiállítás honlapján. És tudjátok mi lett az új név? Hó-Show+. Ezúton gratulálunk az ötlethez! Akinek ezek után is van kedve, itt olvashatja a részleteket.

kiállítás hó show

Szauna a síliftben. Meztelenül lanovkázhatunk a síelők felett

Zubreczki Dávid | 2009.04.30. 10:53 11 komment

saunagondola-1[1]

Mi mással is búcsúztathatnánk a szezon végén lassan bezáró Hütténket, mint kedvenc visszatérő témánkkal: egy jó kis pályán meztelenkedéssel. Most azonban nem pucér szánkózásról, meg fedetlen seggű hóba lógásról lesz szó, hanem luxusgondolázásról. Egy finn pályán ugyanis szaunaliftet helyeztek üzembe.

finnország pucér szauna felvonó ylläs

Ski joring: sírodeózó cowboyok és a kényelmes kutyasétáltatás

Zubreczki Dávid | 2009.04.29. 10:00 Szólj hozzá!

Leadville Ski Joring by Kaila Angello

 

Egy western faluban száguldozó cowboy képe önmagában nem lenne különleges (még a felülről diszkréten belógó közlekedési lámpa is belefér), ha nem csüngne le a nyergéről egy síző. A képen látható sport a Leadville Ski Joring, ami a közönséges skijoring extrém változata - már amennyiben közönségesnek mondható az, ha egy sízőt kutyák vagy lovak rángatnak maguk után.

állat skijoring

Nyerjen egy osztrák hüttét vagy építsen magának egy magyart!

Zubreczki Dávid | 2009.04.28. 18:18 Szólj hozzá!

Ez ám a megvalósult Unió! Nyithatok cukrászdát Bécsben? Igen! Indíthatok autógyártást Ingolstadtban? Naná! Nyerhetek a Stoderzinken pálya mellett egy hüttét? Mi az hogy! Az utóbbi nem is teljesen hülyeség. Az eljárást néhány éve találta ki egy brit fickó, aki nem tudott túladni a házán. A lényege, hogy filléres sorsjegyeket bocsátanak ki az ingatlanra és akiét kihúzzák, az megkapja a házat - nagyjából mindenki jól járt. Időközben az Egyesült Királyságban is betiltották a dolgot, nálunk meg ugyan voltak próbálkozások, de soha nem is engedélyezték, mert az ilyesmi mégis csak állami monopólium. Viszont Ausztriában virágzik az üzlet, most épp egy hüttét sorsolnak ki. Amint a Síelők írja:

magyarország ausztria mátraszentistván hütte stoderzinken

Nekiálltak a síbukósisak-szabvány tesztelésének

Zubreczki Dávid | 2009.04.28. 11:29 Szólj hozzá!

Ski Mohikan 2008

Amióta egy pornóiparban dolgozó ismerősöm elmondta, hogy az USA-ban milyen szigorú szabványok szerint lehet filmet forgatni, azóta tudom, hogy a minőségügy a legjobb biznisz, és igen komoly dolog. Natasha Richardson halála óta az egész sívilágot a "sisak vagy nem sisak" kérdés foglalkoztatja. A legújabb fejlemény, hogy Kanadában elkezdték a Z263.1 Szabadidős Alpesi Sí- és Snowboard Védősisak Szabvány tesztelését. Most épp a gyártókkal egyeztetnek, akiknek alighanem hatalmas reklámot jelentett az ismert színésznő halála, bár a szigorú előírásokért nem biztos, hogy lelkesednek majd. Elvileg pontosan előírják majd, hogy a fej mely részét kell védenie a sisaknak, milyen erős ütéstől stb. A kérdés egyébként fontosabb, mint gondolnánk: Ausztriában politikai vitát váltott ki a síbukósisakok minőségének kérdése. Miután Alsó-Ausztriában gyerekeknek kötelezővé tették, a Zöldek felháborodtak, hogy mindent elleptek a silány kínai sisakok, amelyek többet ártanak, mint amennyit használnak. [Firts Tracks/Austrian Times]

kanada bukósisak

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása