Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Indulnak a felvonók Bánkúton, a Kékestetőn és a mátraszentistváni Síparkban is. A Mátrában majdnem 30 cm hó esett két nap alatt

hütte | 2010.12.27. 09:23 Szólj hozzá!

Mégis lehet síelni és szánkózni a téli szünetben a magyar hegyekben! December 25-én még arról szóltak a hírek, hogy a néhány napos szokatlanul enyhe időjárás miatt elolvadt az összes hó a magyar sípályákon, emiatt egy kivételével – ez az eplényi Síaréna) az összes helyen leállították a felvonókat.Két nap alatt azonban rengeteget változott az időjárás! - a sitv.hu közleménye alant.

A Budapest környéki hegyekben 10-15, a Bükkben 15-20, a Mátrában helyenként majdnem 30 centiméter hó hullott hétfő reggelig. Az intenzív havazásnak, illetve a hidegben újrainduló hóágyúknak köszönhetően hétfőtől ismét üzemelnek a legnagyobb magyarországi sípályák, például Kékestető, Bánkút, a mátraszentistváni Sípark, az eplényi Síaréna, a szilvásváradi, valamint a visegrádi sípálya is.

Az ország legmagasabb pontján, Kékestetőn egy 400 méteres pályaszakaszt lehet használni, a mátraszentistváni Síparkban és Bánkúton egyelőre a rövidebb lejtőket tudták megnyitni. Mivel az előrejelzések szerint folytatódik a hideg idő, így - ahol vannak - bekapcsolták a hóágyúkat is, vagyis várhatóan napról-napra egyre hosszabb pályákat nyitnak majd meg.

A téli szünet hagyományosan a legforgalmasabb időszak a magyar síterepeken, idén is több ezer látogatóra számítanak. A legtöbb helyen a két ünnep között sötétedés után, villanyfénynél is lehet síelni. A kezdőknek síoktatók segítenek, sőt felszerelést is lehet kölcsönözni.
Az üzemeltetők mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy a hegyekbe – főleg a Mátrába és a Bükkbe – senki ne induljon el téli gumi nélkül.

Hójelentés a magyar síterepekről:
Eplény (Nordica Síaréna): 5-30 cm
Bánkút: 15-20 cm
Kékestető: 15-40 cm
Mátraszentistván (Sípark): 15-40 cm
Szilvásvárad: 20-30 cm
Dobogókő: 10-20 cm
Visegrád: 10-25 cm
Normafa: 10-15 cm

További részletek és képek a www.sitv.hu oldalon!

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr542541232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása