Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

A fél világot lefedő síbérlet

Freddie The Eagle | 2014.10.21. 08:12 Szólj hozzá!

Az Epic Pass nem pusztán nevében ütős. Három kontinensre is érvényes síbérletről beszélünk!

Aspen.jpgAspen, Colorado; Fotó: Jeremy Swanson - Flickr


Amerikában, a coloradói Vail síközpont a múlt hónapban felvásárolta az utahi székhelyű Park Cityt (erről a Forbes is beszámolt) és a frigyet komolyabb marketingbombával harangozták be, mint amikor a Cif elvette a Sunlichtot.


Piacra dobták ugyanis az egész szezonra érvényes Epic Pass síbérletet, amellyel kéttucatnyi síparadicsomban lehet siklani Kaliforniában, Coloradóban, Utahban, Nevadában, Michiganben és Minnesottában. Emellett az USA-n kívül Franciaországban és Svájcban, illetve Japánban.

La_tania_filckr.jpgLa Tania; Fotó:Tania Ho - Flickr


Az európai és a japán pályákon azonban nem használható korlátlanul a bérlet, csupán öt-öt, egymást követő napon. Franciaországban a Három Völgy (Les Trois Vallées) alábbi pályáin érvényes: Courchevel, La Tania, Meribel, Brides les Bains, Les Menuires, Saint Martin de Belleville, Val Thorens és Orell, Svájcban pedig Verbier pályáin lehet siklani a boldog Epic-bérleteseknek, míg japánban a Niseko síközpontban.

Niseko.jpgNiseko; Fotó: SukkhaP - Flickr

A felnőtt bérlet 769 dollár (kb 185 ezer forint), míg a gyermek 399 (95 ezer forint).

Yeti-Epic-Pass.jpgA Yetinek is megéri

Nekem úgy tűnik, hogy nem csupán a multimilliomosok vékony rétegének lehet vonzó ez a bérlet, hanem az amerikai felső-középosztály síőrültjei is a célközönségbe tartozhatnak. Hazai pályán korlátlanul elsíelgethet avagy snowboardozhat vele egy módosabb, kötetlenebb munkaidejű amerikai orvos, ügyvéd, IT-mérnök (pláne, ha távmunkában dolgozik) stb. A szerencsésebbje akár azt is megengedheti magának, hogy a  családjával évente egyszer átruccanjon Európába és Japánba egy-egy síeléssel és városnézéssel összekötött hétre.

Persze az sem kizárt, hogy ezzel a bérlettel csupán a méretét fitogtatja a Vail, és az sem számít, ha egyetlen egyet sem adnak el belőle. Jövőre beszámolunk az eladásokról (már ha lesznek publikus adatok).

franciaország kalifornia japán svájc síelés nevada utah colorado síbérlet Les Trois Vallées Orell

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr796807743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása