Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Főzőtanfolyam a kabinos felvonóban, bikini a hegycsúcson - újdonságok Karintiából

[mimi] | 2014.10.22. 16:06 Szólj hozzá!

Flashmob.jpg

Bikini flashmob Nassfelden (Fotó: Kärnten Werbung)

Sajtótájékoztatón jártunk, ahol Ausztria, azon belül is Karintia síújdonságait ismerhettük meg. Az is kiderült, hogy a magyar síelők nagyon fontosak Karintiának, mi adjuk ugyanis a harmadik legtöbb vendéget a tartománynak: ez éves szinten több mint 215 ezer vendégéjszakát jelent. A síterepek közül Nassfeld, a Millstatti-tó és a Villachi-régió mutatkozott be, valamint egy élő sílegenda, az 1976-os téli olimpia bajnoka, Franz Klammer is tiszteletét tette a rendezvényen. A hajtás után kiderül, mit takar a bikini flashmob, és mit jelent az, hogy az Alpok leggyorsabb főzőiskolája egy felvonókabinban üzemel, kattintsatok bátran a továbbra!

Pontokba szedtük, szerintünk mik lesznek a legérdekesebb lehetőségek az idei szezonban Karintiában, íme:

Nassfeld

  • A Ski movie névre keresztelt pályán a lesiklásokról felvétel készül, amit Nassfeld honlapján meg lehet nézni, és ha elégedettek vagyunk, tovább is lehet az ismerőseinknek osztani.
  • A Millenium Expressz felvonóban főzőtanfolyamot tartanak péntekenként, ahol a régió legfinomabb fogásainak elkészítését leshetjük el – egyik héten karintiai Käsnudlt (vagyis túróval töltött tésztát), az olasz határ közelsége miatt másik héten olasz gnocchit tanulhatunk meg főzni. A felvonó 17 perc alatt ér fel a csaknem 2000 m magasan fekvő Madritsche csúcsára, az elkészült fogásokat természetesen meg is kóstolhatjuk, és a receptet is hazavihetjük.

6482048_75d66bd601db6e217d22b606d4138768_o.jpg

Ő itt a Kasnudl (Fotó: Kärnten Werbung)

  • Új, ingyenes tároló várja a síelőket a Millennium Express völgyállomásánál és a Tressdorfer Almon. Egy jelképes díj ellenében síbakancsainkat is itthagyhatjuk megőrzésre.
  • 2015. március 14-én itt nyílik meg az Alpok legnagyobb napozóterasza. Ezt egy bikini flashmobbal ünneplik, melynek keretében minden síelőt arra biztatnak, hogy ezen a napon lehetőleg fürdőruhában érkezzen, és különböző strandkiegészítőket (búvárszemüveg, gumicsónak, szörfdeszka) is hozzon magával. Az akcióról 2000 méter magasan csoportkép is készül, tavaly 200-an vettek részt, a közös kép fent látható.


Millstatti-tó

  • Aki nem tud választani a síterepek közül, szeretni fogja a Millstatti-tó üdülőtelepüléseinek új szolgáltatását. A tó mellől síbuszok indulnak többek között Nassfeldre, Gerltizenbe, Turracher Höhére, Bad Kleinkirchheimbe, Innerkremsbe, Katschbergbe, Ankogelbe, A mölltall-i gleccserhez és a Goldeckre. Így a napot valamelyik közeli hegyen tölthetjük, a délutánt és az estét pedig a festői tó partján. A síbuszok ingyenesek, a fent említett terepeket pedig a Topskipass megvásárlásával síelhetjük be.

Goldeck (Fotó: Kärnten Werbung)

  • A Goldecken reggelente „Early morning ski&brunch” programra fizethetünk be, ennek lényege, hogy már reggel 7-től karcolhatjuk az íveket a frissen ratrakolt pályákra, 9-kor (amikor a földi halandók még éppen csak megérkeznek a hegyre) a hüttében várnak bőséges reggelivel.

Gerlitzen (Villach)

  • A szezon a régióban garantáltan december 5-én kezdődik, ha addig nem esne a hó, előhűtött vízzel hóágyúzzák a pályákat.
  • Idén is megrendezik a Snowchallenge nevű nyereményjátékot Gerlitzenben, melynek lényege, hogy a Stella Ronda névre hallgató útvonalat kell besíelnünk, mely az itteni pályák többségét érinti. Minden évben meghatároznak egy szintidőt, ami alatt teljesíteni kell az útvonalat. Akinek ez sikerül, értékes nyereményekkel lehet gazdagabb, például egy autóval. A játékban az a pláne, hogy a véletlennek nagy szerep jut, hiszen nem a leggyorsabb győz, hanem az, aki a titkos szintidőhöz leginkább hasonló idő alatt síeli be meghatározott sorrendben a Stella Rondát. A szintidőt tartalmazó dokumentumot páncélszekrényben őrzik, és csak a szezon végén nyitják ki. 

Gerlizten, a gyerekesek paradicsoma (Fotó: Kärnten Werbung)

  • A statisztikák rajongóinak pedig az a jó hírünk van, hogy ha a a síterep weboldalán beírják a bérletük sorszámát, napi bontásban megkaphatják a statisztikát a síelésükről, többek között a megtett szintkülönbséget, a használt felvonókat és a mozgásban töltött időt is.

Végül a díszvendégről: Franz Klammer neve azoknak is ismerősen csenghet, akik ugyan nincsenek tisztában Ausztria olimpiai bajnokaival, ám jártak már Bad Kleinkirchheimben: az egyik itteni sípálya ugyanis róla lett elnevezve. A bajnok kedvenc síterepe azonban mégsem ez, hanem Heiligenblut, a Grossglocknerre nyíló panoráma miatt.

Nektek melyik a kedvenc terepetek Karintiában?

ausztria étel újdonság síelés felvonó karintia

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr1006817263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása