Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Újabb tartományban lett kötelező a bukósisak. 8000 gyerek sérült meg tavaly az osztrák sípályákon. Bukhatja a baleset-biztosítást, aki nem viseli

Zubreczki Dávid | 2010.01.01. 11:09 2 komment

Chelsa = Cozy Critter 2.0 (hey Xtian, thanks for letting CZ borrow yer helmet / goggles :) by dpstyles™

Újabb osztrák tartományban, Stájerországban lett kötelező a 15 évnél fiatalabbaknak a bukósisak a sípályákon. Vagyis, azok a magyar családok, akik a téli szünet utolsó napjaiban indulnak a nálunk legnépszerűbb osztrák síterepekre, mindenképpen vegyenek vagy legalább kölcsönözzenek sisakot. - tanácsolja közleményében a www.sítv.hu.

Tavasz óta kötelező a bukósisak használata Alsó-Ausztriában, december eleje óta Karintiában, mától Stájerországban, vagyis a magyar határhoz legközelebbi síterepeken most már mindenhol.

Büntetés elvileg sehol sincs vagyis a felengedik a pályákra azokat a gyerekeket is, akiken nincs sisak, viszont ha balesetet szenved, akkor  a biztosító nagy valószínűséggel nem fogja kifizetni az orvosi kezelését.

Ausztria nyugati tartományaiban, így például Tirolban továbbra sem kötelező a bukósisak.

Az előző szezonban 68800 síbaleset történt Ausztriában, ebből 8000 esetben 15 éven aluli gyerek sérült meg. Ráadásul a gyerekeknél a sérülések nagy része a fejet érinti, ami ellen a bukósisakok szinte tökéletesen védenek.

Idén különösen indokolt a sisak használata a magyar határhoz közeli pályákon minden országban, hiszen a kevés hó és a rossz minőségű pályák miatt még jobban megnő a sérülésveszély. Szlovákiában például 2009 utolsó hetében két síelő életét is egyértelműen a bukósisak mentette meg, egyikőjük egy fának csapódott, a másik pedig a kemény műhavas pályán verte be a fejét.

[Fotó: dpstyles™]

ausztria snowboard bukósisak stájerország karintia alsó ausztria

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr471636612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1116001 2010.01.03. 13:26:27

Mely tartományokban kötelező még a bukó?

vg123 2015.12.03. 12:13:01

Te jó ég! Van olyan, aki józan ésszel nem vesz fel sisakot vagy nem ad sisakot a gyerekének? Kicsit a sízés veszélyesebb a biciklizésnél... A biciklinél szerintem már természetes a sisak, főleg ha nem csak nyugodt kerékpározásról, hanem "adrenalin bringázásról" azaz (extrém) sportról beszélünk.
A myagyar így is mindig öngyilkosságra volt hajlamos. Szerintem a sisak nélküli sízés is az. Vagy gyerekek esetében, elhiszem hogy rendetlen az a köjök, de megölni mégse kéne.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása