Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Síriksák hódítanak Franciaországban

Zubreczki Dávid | 2009.10.26. 10:00 Szólj hozzá!

Taxi!

A "ski taxi" kifejezés takarhat olyan jelenséget is, mint ami Phil Hawksworth fotóján látható, meg jelenthet egy Franciaországban terjedő szolgáltatást is. Bár szerintem ez utóbbira inkább a síriksa kifejezés lenne jobb (ha ki lehetne ejteni), ugyanis nem valami motoros szánról van szó, hanem egy síelő által tolt ülő alkalmatosságról.

 

 

síriksa

A dolog elsősorban síelni nem tudók, illetve síelni lusta emberek számára van kitalálva: csak belehuppannak egy székbe és lesiklanak. Persze a nagy kérdés, hogy minek? Amikor így látszólag a sízés kellemetlenebb részét (feljutás) átélik, miközben a jobbikból (lesiklás) kimaradnak. Nos az indoklás szerint így a síelni képtelenek is élvezhetik a száguldást, illetve bulizhatnak olyan helyeken, ahova csak lifttel lehet feljutni. Bárhogy is van, a szolgáltatás terjed, Chatel és Meribel pályáin már üzemel és több francia terep is tervezi bevezetni. [via: planetski]

franciaország meribel chatel

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr811472677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása