Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Szánkózás villamosvontatással

Zubreczki Dávid | 2010.01.17. 13:53 1 komment

 

Mi után akasztva lehet még közlekedni havon? Volt már ló és kutyavontatású síelés, meg autós snowboardozás, vajon mi jöhet még? Tujázás szánkóval!

extrém szánkó

Nagyvillám: zúzmarában gazdag pálya hétköznapi árakon

Zubreczki Dávid | 2010.01.17. 10:15 Szólj hozzá!

Ma is lehet síelni Visegrádon. Íme Rezső legfrissebb levele:

Kedves sí és snowboardos barátaink!

Szerencsére ma is tudtunk éjszaka hóágyúzni, így megtudjuk nyitni a 2/A, kisebbik hóágyús pályánkat. Ezzel az összes hóágyúzott felület síelhető lesz. Működnek a B,C, D és F felvonók (3 tolókaros és egy köteles)

Az idő jelenleg még kissé ködös, de éppen ezért gyönyörűen kirakódott a fákra a zúzmara, igazi téli hangulatot varázsolva a környezetnek is. A szerpentin út természetesen hómentes, oda nem tudtunk még hóágyúzni.

Ma már az esti sízés hétköznapi árakon lesz, este 9-ig várunk mindenkit szeretettel.

Ne felejtsétek el, hétfőn extra kedvezménnyel lehet nálunk síelni egész nap!

Üdv! G.Rezső

magyarország hójelentés nagyvillám

Kivilágított pálya Mátraszentistvánon is

Zubreczki Dávid | 2010.01.15. 15:05 Szólj hozzá!

Immár Mátraszentistvánon is villanyfénnyel várják a síelőket minden pénteken és szombaton este 9 óráig. - tájékoztatta pénteken az MTI-t a Sípark sajtószóvivője.

Erbeszkorn Tamás elmondta: a hideg időnek és a folyamatos hóágyúzásnak köszönhetően a hóréteg vastagsága már elérte a 30-70 centimétert. Mindennek nyomán négy különböző nyomvonalú pálya síelhető, és megindították a leghosszabb, egy kilométeres pályát kiszolgáló lifteket is. A tervek szerint a jövő héten egy újabb, piros jelzésű pályát nyitnak meg a nagyközönség előtt - tette hozzá.

Igazi meglepetés, hogy ráadás esti síeléssel várják a látogatókat. Vagyis akik napi vagy délutáni jegyet vásárolnak, mindössze ezer forint ráfizetésével akár este kilencig folytathatják a kivilágított pályákon a lesiklást - közölte Ebeszkorn Tamás. [bták \ ifgg]

magyarország snowboard

Mesterséges lavinával fojtották meg a disznókat. A helyiek tiltakozására felhagytak az állatkísérletekkel

Zubreczki Dávid | 2010.01.15. 10:46 197 komment

A lavina nem gyerekjáték, ezt mostanában Magyarországon is nagyon jól megtanultuk. De azért valószínűleg a többség nálunk sem értene egyet azzal, ami Ausztriában történt. Sölden mellett egy nemzetközi orvoscsapat disznókkal kezdett kísérleteket kedden. Azt vizsgálták, mennyi idő alatt és hogyan fulladnak meg a hó alatt az állatok. - írj a sitv.hu.

A disznókat előzőleg elkábítják, nehogy esélyük legyen kiásni magukat a hóból. Lesznek olyan disznók is, amelyeknek a fejét nem ássák el, csak a testét, és addig hagyják őket a hóban, amíg meg nem fagynak. A kísérletek egy része titkos, annyit lehet tudni, hogy a döglött állatok szöveteiből mintát vesznek, és a mintákat majd Amerikában vizsgálják meg. Az eredményeket állítólag a gyógyszeriparban akarják hasznosítani. Két hétig van engedélyük a tudósoknak, úgy tervezik, hogy napi 2 disznót ölnek meg...

Nem is tudom, ez a gyógyszeriparos vonalnál nekem kissé túl misztikus (nem nagyon tudok elképzelni lavina elleni pirulákat), de nem kamu a hír. Legalábbis az ORF-en is fenn van.

Mindenesetre a helyiek tiltakozására tegnap leállították a kísérleteket.

ausztria állat lavina sölden

Snowboardverseny csak nőknek

Zubreczki Dávid | 2010.01.14. 09:07 5 komment

http://www.extrem.hu/data/5/5278/21982.jpg

A snowboard nem úgy él a köztudatban, mint nőies sport, pedig elég sok lány is üzi (ez itt például az 5 legcsinosabb hódeszkás csaj a Twitteren). Van már saját versenyük is, igaz még csak egy, a Roxy Chicken Jam Ausztriában - melyről az extrem.hu küldött nekünk egy beszámolót:

verseny ausztria snowboard hinterglemm

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása