Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Hat méteres hó az Olasz hegyekben. Máshol viszont siralmas a helyzet

hütte | 2011.03.18. 12:19 Szólj hozzá!

80 cm friss hó 2000 méter felett az Alpokban, az alacsonyabb hegyekben viszont folyamatosan szakad az eső. A magyar és szlovák pályák tragikus állapotban vannak. - áll a SíTV összefoglalójában.

Szinte az egész tél az átlagosnál jóval szárazabb volt az európai hegyekben, az elmúlt 4-5 napban azonban fordult a kocka. A Földközi-tenger térségéből folyamatosan nedves, bár enyhe levegő érkezik a hegyekbe, így szinte mindenhol csapadékos az időjárás. Érdekesség, hogy ebben a szezonban még egyetlen egyszer sem kellett olyan nagy területen elrendelni a négyes lavinariadót, mint most.

Karintia, Tirol, Szlovénia, Észak-Olaszország, illetve Franciaország több részén is életbe lépett a négyes fokozat. A legszerencsésebb helyeken – ezen főleg a 2000 méternél magasabb hegyeket kell érteni, az Alpok déli oldalán – 70-80 centiméter friss hó esett az elmúlt napokban. Csak néhány példa: Franciaországban, Briancon környékén 35-50 centiméter friss hó esett, Dél-Tirolban, az Orlter csúcs közelében 50-60 centiméter, Nassfeld felső részén 30-50 centiméter. Ennek köszönhetően már a Tonale feletti Presena gleccseren elérte a 600 centimétert a hóvastagság.

A rossz hír, hogy az elmúlt napokban a magyar határ közelében fekvő osztrák, szlovén és szlovák hegyekben szinte kivétel nélkül az eső zuhogott. St. Corona például átmenetileg bezárt, csütörtökön Donovalyban sem jártak a felvonók. Ha ránézünk a szlovák vagy alsó-ausztriai, esetleg a szlovén webkamerákra, egyáltalán nem mutatnak biztató képet.

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr302749803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása