Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

A világ egyik legnagyobb síterepe épül Bulgáriában

hütte | 2011.03.13. 08:12 8 komment

Samodivski Crest, Pirin Mountains

333 kilométernyi sípályával Kelet-Európa legnagyobb síterepét tervezik Bulgáriában. Jelenleg a világ legnagyobb síterepe a franciaországi Trois Vallées 600 kilométerrel, de ezzel az eredménnyel Bansko is a top 10-be kerülne. - írja a SíTV.hu.

· 1 trackback

bulgária természetvédelem bansko

Kegyvesztetté vált a professzor: felhívta a figyelmet a műhó veszélyeire, kicsinálta a hóágyúlobbi?

hütte | 2011.03.12. 14:11 18 komment

A franciaországi Savoyai Egyetemen dolgozó német professzor, Carmen de Jong a műhó környezetkárosító hatásaira hívta fel a figyelmet, amiért cserébe kegyvesztett kutatóvá vált. "A hóágyúknak erőteljes lobbija van Franciaországban" - jelentette ki de Jong, aki 2006 óta hidrológiai professzor Savoyában. A műhó bírálatát követően de Jongtól kutatási eszközöket vontak meg és projektek végzésben lehetetlenítették el. A kutató a "sícirkusz" áldozatának tekinti magát. - írja a Greenfo.

· 1 trackback

franciaország környezetvédelem hóágyú

Sítalpra magyar! Az ünnepi hétvégén is lehet síelni a magyar hegyekben

hütte | 2011.03.11. 09:36 Szólj hozzá!

Meg sem próbáljuk betölteni a magyar blogoszférában a Napi Borzalmas Szóvicc megszűnése óta tátongó hatalmas űrt - de tényleg a fenti a címmel kaptunk közleményt a SíTV-től. Részletek a kokárdás síelésről, meg a magyar hegyek méteres haváról alant.

Kétmillió dollárt követelnek a sítáborban elhunyt lány szülei

hütte | 2011.03.09. 09:49 Szólj hozzá!

Egy kanadai sítáborban vesztette életét Elisabeth Reurink, akinek a szülei most kétmillió (gondolom kanadai) dollárt követelnek a baleset miatt. Szerintük ugyanis 17 éves lányuk azért szenvedett halálos balesetet, mert egy olyan pályán kényszerítették lesiklásra, amilyenre még nem volt felkészülve.

A Torontótól mintegy 150 kilométerre fekvő Ontario’s Blue Mountain terepen még 2009-ben márciusában (vagyis épp két éve) ütközött fának egy iskolai táborban.

Az elhunyt lány szülei állítólag azért követelik a kétmilliót, hogy megtudják végre, miért is halt meg Elisabeth. A vád szerint kevesebb mint egy óra felkészítés után szabadon engedték a tanulókat a terepen, ahol nagyon veszélyes pályák is vannak - míg az oktatók azt állítják, csak kék és zöld pályákon engedték őket lesiklani.

További részletek a Toronto Starban.

Autószállító síliftet építenek Oroszországban

hütte | 2011.03.08. 08:51 1 komment

"Egy vorarlbergi cég építheti a 2014-ben az oroszországi Szocsiban esedékes téli olimpia sífelvonóit. A Doppelmayr már a 2010-es vancouveri játékoknak is hivatalos partnere volt. Mostani ajánlata világszenzáció: a hatalmas teherbírású felvonó alkalmas lesz járművek szállítására is."- írja a sielők.hu. De vajon miért lesz ez jó? Nem kell a McDrive-okat McSkikké alaktani a pálya mellett?

Nos nem erről van szó:

autó oroszország olimpia szocsi felvonó

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása