Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Hófesztivál a Mátrában

hütte | 2012.01.16. 14:52 2 komment

Újabb remek esemény meghívója pottyant Hütte anyó levelesládájába. Jó hír, hogy ezúttal nem csak a felnőtt hó-rajongókra gondoltak, hanem az egész családra. A mátraszentistváni Síparkban jövő hétvégén, január 19-22. között rendezik meg a Hófesztivált, aminek célja, hogy népszerűsítse a téli sportokat, és megszerettesse a sízést és snowboardozást.

A Hófesztivál keretében többek között a színeffektekkel megvilágított pályán Formációs Síbajnokságot és Családi Ügyességi Síversenyt is tartanak. De a fesztivál programjai nem csak a sípályán tartózkodóknak szólnak: a kibővült Hócsúszdaparkban olyan izgalmas eszközöket lehet kipróbálni, mint a síbiciklizés vagy a Snowtubing. Ezeken kívül a szervezők a következő programokkal készülnek a sípályán innen és túl:

A sípályán:

  • Burn Funpark: A Funpark az extrémsportok kedvelőit várja a fesztiválon. A Burn Funpark hivatalosan a Hófesztiválon fog debütálni freestyle bemutatók és egész napos jam session kíséretében!
  • Ingyenes Síoktatás: a még síelni vagy snowboardozni nem tudó vendégek a csütörtöki napon, a legjobb sí és snowboard oktatóktól vehetnek órát, teljesen ingyenesen.
  • Országos Gyerek Síverseny: A pénteki napon országos nyílt gyerek verseny várja a fesztiválra érkező családokat, ahol értékes nyereményekért tehetik próbára magukat a bátrabbak.
  • Formációs Síbajnokság: A második alkalommal megrendezendő formációs síbajnokságon Magyarország legprofibb sícsapatai formációs sízés keretében vetik össze tudásukat. A verseny igazi látványossága, hogy speciálisan megvilágított, a fényekkel színesre festett havon, zenére írt koreográfiára mutatják be tudásukat.
  • Családi Ügyességi Síverseny: Az ügyességi síversenyen családok versenyezhetnek majd.

 

 

A pályán kívül:

  • Téli Varázs sétány: Egy kellemes séta mellett, a romantikus hangulatú sétányon bájos faházikókból lehet megvásárolni a legfinomabb téli csemegéket a forralt bortól a kürtőskalácsig.
  • Alpesi Színpad: A sípálya mellett felállított Alpesi Színpadon koncertek biztosítják majd a buli hangulatot. (Fellép a The Carbonfools, de Tóth Gabi és Dévényi Tibor is, úgyhogy mindenkinek tartogathat valamit a program.)
  • Aprés-Ski terasz: A Hütte teraszán az esti kocertek befejeztével Aprés-ski partyba kezdenek, ahol neves DJ-k várják a táncos lábú vendégeket.
  • Chillout Zone: a Funpark alatti területen az elfáradt snowboardosok, síelők babzsákokban ülve lazíthatnak és hallgathatják a Chillout stílus relaxáló dallamait.
  • Hósétány: A síléccel vagy akár gyalogosan is megközelíthető Hósétányon a síisksolák és sportszer kereskedők mutatják be legújabb termékeiket, vagy csábítanak a sí- és snowboard oktatásra.

 

A Hófesztivál kiváló hétvégi program lehet azoknak a családoknak vagy baráti társaságoknak, akik nem riadnak vissza egy kis hidegtől.

Az árak pedig nagyon barátiak, a felnőtt napijegy 1.500 Ft a 3 napos bérlet 3.500 Ft, a 14 év alatti gyereknek ingyenes a belépés! A Hófesztiválra a síbérlettel rendelkezők ingyenesen bemehetnek.

 

További információ és részletes program a fesztivál honlapján vagy Facebook oldalán

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr643548862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyarpoker · http://www.chocolatepoker.hu/ 2012.01.16. 16:32:23

A program tényleg nagyon jól hangzik, a kérdésem az lenne, hogy lehet-e majd a helyszínen sífelszerelést bérelni? köszi.

[mimi] 2012.01.16. 17:03:42

@magyarpoker: A Sípark kölcsönzője minden nap 9-kor nyit - feltételezem, ez a fesztivál ideje alatt sem lesz másként. Viszont az tuti, hogy sokan lesznek, ezért lehet, hogy érdemes a felszereléseket előre lefoglalni a 06-20/291-9987-es telefonszámon. Fél napra 3000, egész napra 4000 forintot kérnek az eszközökért. A kölcsönzéshez egy személyit vagy jogsit kell bemutatni, és indulhat a móka.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása