Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Fiatalon elhunyt snowboardos emlékére szerveznek versenyt a Mátrában

hütte | 2012.03.01. 09:47 1 komment

MSN8

Make Some NoiSE néven össznépi snowboardos megmozdulást tartanak a mátraszentistváni Síparkban most hétvégén, március 2- 4. között. A rendezvényen a Magyar Snowboard Szövetség hivatalos kupafutama mellett egy 30 évesen elhunyt deszkásnak, Makács Zolinak állítanak emléket, aki a közösségépítésben, a deszka sportok fejlesztésében a mai napig példaként áll a sportolók előtt. A Snowboard Szövetség sajtóközleménye az esemény részletes programjával alant olvasható.

Zoli kedvenc trükkje volt a nose press, a deszka csőrén csúszás. Ez egy gyorsan elsajátítható alap trükk, amelyet nehéz igazán szépen kivitelezni és rengeteg variáció rejlik benne. Ezt a trükköt is gyakorolhatják a résztvevők a speciálisan erre a rendezvényre kialakított pályán. A fiatalok a Kids On Board táborban csiszolhatják a tudásukat és gyűjthetnek elég önbizalmat ahhoz, hogy a szombati kupafutamon elinduljanak, és ezzel bekapcsolódjanak a hazai versenyzésbe. A szabad stílus képviselői pedig a kupafutam és a MuMuS csapatverseny nyújtotta kihívások mellett a Banked Slalom pályáján szabad keretek között csiszolhatják a kanyartechnikájukat.

PROGRAMOK RÉSZLETESEN:

KIDS ON BOARD TÁBOR
A Sípark tökéletes helyszín az alapvető tudásszint elsajátításához és technikai fejlődéshez. A táborban a Kids on Board profi oktatói egész napos edzéseket és érdekes programokat kínálnak a kicsiknek. Video elemzés, technika és mozgásjavítás, sőt a gyerekek még az ugratók építését is elsajátíthatják.

BLANKED SLALOM
A szépen kivitelezett snowboard trükkökhöz a snowboardozás alapjait, és a jó kanyartechnikát kell
elsajátítani. A banked slalom döntött kanyarjai erre vezetik a ridereket. Magán a versenyen a legjobb idő számít. Minden versenyző rajtszámot és chip-es időmérést kap. A rajtnál és a
célban egy hó alá rejtett szőnyegen való áthaladás indítja és állítja az órát. Így
külön statisztikát is kaphat a versenyző – figyelni tudja saját meneteit, mint egy edzésen. Ez a
versenyszám nem igényel a szlalom számokban használt, speciális alpin felszerelést, az nem jelent előnyt.

MUMUS CSAPATVERSENY
A snowboardban már öt alkalommal bizonyított csapatverseny, a MuMuS újra Magyarországon! A szokásos versenyek kereteit feszegető, laza hangulatú MuMuS-on minden a csapatról és a véletlenszerűen előkerülő trükkökről szól. Ezeket egy szerencsekerék segítségével sorsolják, így mindenki szoríthat a neki tetsző trükkért, ahogy forog a kerék. A csapatok maguk választhatnak, hogy kit tartanak a legalkalmasabbnak a feladat végrehajtására azonban figyelemmel kell lenniük bizonyos ismétlődési szabályokra is. Ennek köszönhetően a taktika és a csapatszellem is fontos része a versenynek. Egy ember nem viheti a vállán a csapatot. A verseny szabályai szerint minden hibánál kap a csapat egy betűt a MuMuS szóból. A szabály szerint, ha egy csapat neve alatt láthatóvá válik a MuMuS felirat, akkor az a csapat kiesik.

ALPIN ÉS SLOPESTYLE KUPAFUTAM
A Magyar Snowboard Szövetség hivatalos verseny sorozatának részeként mind alpin, mind slopstyle versenyszámban kupafutamot rendeznek.

2012. mácius 1-4.
Kids On Board
Snowboard Tábor a feltörekvő nemzedéknek.

2012.március 2. - Péntek
Este: NosePress Jam Makács Zoli Emlékére
Délután, este: Banked Slalom építés

2012.március 3. - Szombat
Délelőtt: Alpin Kupafutam
Délután: Mátra Open SlopeStyle Kupafutam
Banked Slalom egész nap

2012.március 4. – Vasárnap
Délután: Billabong MuMuS Snowboard Csapatverseny

IMG 6373 copy

A tavasziasra forduló időjárás ellenére sem kell aggódni, a Sípark üzemeltetői kiváló pályaminőséget ígérnek. Akik pedig a snowboardos mókát celebspottinggal egészítenék ki, mindenképpen szombaton látogassanak el a Mátrába: A Make Some NOiSE! snowboard jamboree-hoz kapcsolódva ezen a napon a helyszínre érkezik Papp Gergő és családja, valamint Gianni Annoni is.

magyarország verseny program snowboard mátraszentistván

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr364259601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reqcka 2012.03.05. 11:40:31

Franc, nem tudtam elmenni, :/ Remélem jó volt, és valaki tud beszámolót írni róla :) Pedig akartam menni, és KidsOnBoard-osoknak megmutatni ezt a pályázatot:
minu.me/-ujeuropa-sport
Ha van fiatal tehetségük pályáztathatnák, elég nagy segítség..

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása