Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Ünnepi nyitva tartás a magyarországi sípályákon

Zubreczki Dávid | 2009.12.22. 11:27 Szólj hozzá!

Kékestető by molamoni

Hat helyen lehet síelni Magyarországon, de a meleg tönkreteheti a pályákat. Persze azért érdemes végignézni, hogy melyik terep pontosan mikor lesz nyitva a következő napokban.- áll a sítv.hu sajtóközleményében. 

  • Kezdjük a mátraszentistváni Síparkkal. Itt már múlt héten bejelentették, hogy december 23-tól 25-ig bezárnak a kedvezőtlen időjárás miatt. Ma, vagyis 22-én 16:30-ig vannak nyitva, aztán december 26-án 9:30-kor indulnak újra a felvonók, ha az időjárási is úgy akarja. 26-tól a kölcsönző is kinyit.
  • Eplényben a Nordica Síarénában elvben nem lesz szünnap, de ezt az időjárás még befolyásolhatja. Ma és holnap (december 22-én és 23-án) 9-17-ig, 24-én 9-13-ig, 25-én 13-17-ig lesznek nyitva, míg 26-tól kezdődik a csúcsüzem, minden nap esti sízéssel, ugyanis a felvonók reggel 9-től este 9-ig működnek.
  • A kékestetői Sícentrum december 24-ét kivéve folyamatosan nyitva lesz az ünnepek alatt. Bíznak benne, hogy az enyhülés az ország legmagasabb sípályáján okozza majd a legkisebb kellemetlenséget. December 25-től esti sízés is lesz minden szerdán, pénteken és szombaton.
  • Visegrádon is abban bíznak, hogy egyetlen napra sem kell bezárniuk - legalábbis ma reggel még ez volt a terv. 24-én 9-16-ig, 25-én 9-17-ig mennek a felvonók, utána pedig a megszokott időrendben, vagyis minden nap lesz esti síelési lehetőség. Pénteken és szombaton egészen 22-ig, a többi napon 21 óráig.
  • Bánkúton jelenleg 2 felvonó működik, természetesen itt is az időjárás függvénye a folytatás. A tervek szerint kinyitnak 24-én délelőtt (9-13 óra), december 25. szünnap, 26-tól pedig folyamatos üzem (9-16 óra) lesz. Esti sízés ugyanúgy, ahogy a Kékesen, szerdán, pénteken és szombaton.
  • Végül Szilvásvárad: 22-23-án 9-től 16-ig megy a felvonó, 24-25-én bezárnak, és Karácsony második napján újra indul az üzem.

Mindezek tehát tervek, az időjárás sajnos keresztülhúzhatja az üzemeltetők terveit, így érdemes elindulás előtt az interneten tájékozódniuk a síelőknek.

További részletek és képek a www.sitv.hu oldalon!
 

[Fotó: Kékestető - molamoni]

magyarország snowboard szilvásvárad bánkút kékestető mátraszentistván eplény nagyvillám

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr811615407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása