Minden, amit csúszós lejtőn csinálnak.
Praktikus ivási- szex- és sporttippek.
Havas sportok gőzgombóc-perspektívából.

Súlyos sérülés történt Kitzbühelben

hütte | 2011.01.20. 15:50 Szólj hozzá!

Újabb súlyos sérülés történt a Streifen - értesült a Sielők.hu. A férfi alpesi sí Világkupa-sorozat kitzbüheli versenyének első hivatalos lesiklóedzésén az ötös rajtszámmal induló osztrák Hans Grugger a pálya Egércsapda részénél óriásit bukott. A versenyző az ugratónál a levegőben elveszítette egyensúlyát és olyan szerencsétlenül esett, hogy nem tért magához a pályán.

A 29 éves sízőt miután stabilizálták, mentőhelikopterrel szállították az innsbrucki kórházba. Az első diagnózisok szerint súlyos agy- és mellkasi sérüléseket szenvedett. A horrorisztikus esés a nézőket és az osztrák csapatot is sokkolta. "Csak reménykedhetünk benne, hogy nem történt nagyobb baj, és Hans hamarosan jobban lesz. Ez az Egércsapda óriási kihívás a versenyzők számára" - mondta Fritz Strobl, aki 1997-ben és 2000-ben is győzni tudott a Streifen.

Az elmúlt években több szörnyű baleset is történt már ezen a pályán. 2008 januárjában az amerikai Scott Macartney: nem sokkal a cél előtt, az utolsó ugratónál, mintegy 100 kilométer/órás sebességnél elveszítette egyensúlyát a levegőben és a földnek csapódott. Fejét beverte, sisakja lerepült, a célvonalon eszméletlenül csúszott át. Ő könnyebb agyrázkódással megúszta.

Egy évvel később a svájci Daniel Albrecht az egyik hivatalos edzésen járt szerencsétlenül a pálya ugyanezen szakaszánál. Ő mintegy 140 km/órás sebességnél, a levegőben szintén elvesztette az egyensúlyát, és több méter magasból a hátára zuhant. A svájci síző súlyos koponya- és tüdősérüléseket szenvedett, az orvosok három hétig mesterséges kómában tartották.

A bejegyzés trackback címe:

https://hutte.blog.hu/api/trackback/id/tr82600355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hütte anyó levelesládája

Ha van jó sztorid, fotód, videód, kérdésed, élménybeszámolód vagy bármi ötleted, ide írd meg: hutteblog@travelo.hu!

Ezt dobja a Google

Hideg helyek a Travelon

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

süti beállítások módosítása